Mitropolija crnogorsko-primorska iznenađena objavljivanjem presude

U saopštenju se navodi da je predsjednik Suda upoznat o tom slučaju i da je od istog traženo da ispita kako je došlo do navedenih nezakonitosti i o tome obavijestiti Mitropoliju
9 komentar(a)
Crkva Svetog Dimitrija, Foto: Luka Zeković
Crkva Svetog Dimitrija, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.04.2015. 19:51h

Mitropolija crnogorsko-primorska izdala je saopštenje u kojem navodi da je iznenađena objavljivanjem u medijima presude Osnovnog suda u Podgorici u sporu o crkvi Svetog velikomučenika Dimitrija na Kruševcu, prije njenog dostavljanja Mitropoliji kao tuženoj - protivtužiocu.

"Punomoćnik Mitropolije je bezuspješno pokušavao da podigne presudu prvog aprila, shodno raspravnom rješenju Suda, ali je dobio odgovor da presude nema u evidenciji i da nije data na podizanje. Isti pokušaj je bezuspješno činjen i drugog i trećeg aprila i dobijen je isti odgovor" navodi se u saopštenju Mitropolije.

U saopštenju se navodi da je predsjednik Suda upoznat o tom slučaju i da je od istog traženo da ispita kako je došlo do navedenih nezakonitosti i o tome obavijestiti Mitropoliju.

"Mitropoliju brinu ove nezakonitosti, jer izazivaju sumnju u zakonitost postupka u kome je donesena predmetna presuda. Presudu ćemo komentarisati poslije upoznavanja sa sadržajem iste" navodi se u saopštenju.

Bonus video: