Mitrović: Većina u Nacionalnom savjetu Crnogoraca zloupotrebljava novac

“Ne shvatajući da su kao Nacionalni savjet preuzeli odgovornost da vode računa o crnogorskoj zajednici u Srbiji, članovi vrbaške većine u savjetu osnivaju svoja udruženja i finansiraju sami sebe”, naveo je Mitrović
1 komentar(a)
Veselin Mitrović, Foto: Jelena Jovanović
Veselin Mitrović, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 20.03.2015. 11:24h

Vladajuća većina u Nacionalnom savjetu Crnogoraca u Srbiji nastavlja da zloupotrebljava novac iz budžeta Srbije, tvrdi član tog tijela, Veselin Mitrović.

On je rekao da umjesto da novac rasporede tako da se poomogne i poboljša rad organizacija, koje, godinama rade na očuvanju crnogorskog identiteta, ta udruženja su potpuno izolovana, a ubrzano se osnivaju nova pod njihovom kontrolom.

“Vladajuća većina u Nacionalnom savjetu Crnogoraca u Srbiji, njih 13 od 23, u klasičnom primjeru sukoba interesa, nastavlja demonstraciju sile vršeći zloupotrebu novca iz budžeta Srbije”, naveo je Mitrović koji član Savjeta ispred Udruženja Crnogoraca Vojvodine.

On je rekao da je ta većina za kratko vrijeme osnovala udruženja u Savinom selu, Bačkom dobrom polju i Kruščiću.

“Ne shvatajući da su kao Nacionalni savjet preuzeli odgovornost da vode računa o crnogorskoj zajednici u Srbiji, članovi vrbaške većine u savjetu osnivaju svoja udruženja i finansiraju sami sebe”, naveo je Mitrović.

Prema njegovim riječima, loše stanje koje razara odnose u crnogorskoj zajednici u Srbiji, rezultat je, kako je naveo, inkubacije bolesti koja traje sedam godina i posljedica je djelovanja bivšeg saradnika u Ambasadi Crne Gore u Beogradu Mirka Zečevića.

Mitrović je objasnio da Zečević u potpunosti kontroliše rad 13 članova savjeta i sprečava svaki pokušaj dogovora dvije suprostavljene opcije unutar savjeta.

“Iako crnogorska zajednica živi u skoro svim opštinama u Srbiji, Nacionalni savjet kontroliše većina iz Vrbasa, koja je izbore dobila uz logistiku Demokratske stranke”, smatra Mitrović.

On je kazao da je sjedište savjeta u Vrbasu, u privatnoj kući predsjednika savjeta.

Mitrović je zaključio da savjet nije pokrenuo pitanje uvođenja crnogorskog jezika u opštini Vrbas, iako su, kako je naveo, za to ispunjeni svi zakonom propisani uslovi.

Bonus video: