Mještani Maslina negoduju jer im je zbog radova na pumpi sužen prolaz

Mještani su se povodom ovog problema obraćao Ministarstvu održivog razvoja, međutim, nije dobio odgovor
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.08.2011. 17:00h

Jugopetrolova pumpa kod Stadiona pod Goricom biće izmještena nekoliko stotina metara prema Maslinama, sa desne strane prije nadvožnjaka.

Međutim, radovi na novoj pumpi su uticali da se u Ulici Četvrte proleterske suzi prolaz za pješake, koji sada moraju prolaziti u uskom rizičnom prolazu pored stare zgrade koja je djelimično srušena prije pet godina.

Gojko Živković, mještanin pomenute ulice, tvrdi da prolaz nije bezbjedan za pješake jer se ispod krova zgrade nalaze cigle koje zbog starosti objekta mogu da se odvoje i ugroze prolaznike.

"Prije pet godina četiri porodice su iseljene iz ove zgrade i porušen je dio od 150 kvadrata. Sada kad se u neposrednoj blizini djelimično srušene zgrade pravi pumpa, prolaz za pješake je sužen, tako da se mora proći ispod dijela gdje se iznad glava nalaze cigle koje bi mogle da se odlome i ugroze prolaznike", kazao je Živković.

On je dodao da se povodom ovog problema obraćao Ministarstvu održivog razvoja, međutim, nije dobio odgovor.

"Morao bi neko da se pozabavi ovim problemom kako ne bi neko nastradao. Obratio sam se i Ministarstvu održivog razvoja, ali niko mi nije odgovorio već mjesec dana. Oko dvadesetak porodica ovuda prolazi do svojih kuća. Ali frekvencija prolaznika ovdje je puno veća od kad su počeli radovi na pumpi, niko neće da prolazi sa druge strane, gdje je saobraćajnica, tako da je i tuda rizično proći", rekao je Živković.

Završetak izgradnje pumpe kod nadvožnjaka planiran je do septembra.

Galerija

Bonus video: