Mještani nikšićke Župe prijete blokadom odvoza boksita

Početkom godine, stanovnici dijela nikšićke Župe, njih skro 1,8 hiljada iz Morakova, Bjeloševine, Dučica, Starog Sela i Jugovića ostali su bez autobuskog prevoza
0 komentar(a)
autobus, Foto: Shutterstock.com
autobus, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 11.01.2015. 19:30h

Mještani nikšićke Župe najavili su da će, ukoliko lokalna uprava do srijede ne reguliše saobraćaj u toj mjesnoj zajednici, obustaviti saobraćaj i blokirati odvoz boksita.

Na skupu održanom Dučicama, povodom ukidanja autobuske linije za veći dio Župe, odlučeno je da se održi jednosatna blokada rude i saobraćaja ukoliko ne budu ispunjeni zahtjevi mještana.

Formiran je i petočlani koordinacioni tim koji će sprovoditi odluke u interesu Župe do izbora novih članova Savjeta Mjesne zajednice (MZ).

Mandat Savjetu i predsjedniku MZ Župa istekao je prošle godine. Zatraženo je i hitno rješavanje postojećeg odrona u selu Liverovići.

Početkom godine, stanovnici dijela nikšićke Župe, njih skro 1,8 hiljada iz Morakova, Bjeloševine, Dučica, Starog Sela i Jugovića ostali su bez autobuskog prevoza.

Problem je nastao, kako tvrde mještani, što je na tenderu za prevoz učenika dobio jedan prevoznik, dok je građane trebalo da prevozi drugi, pa je „Stanišić”, koji je do sada prevozio i đake i građane, odustao od te linije.

Bonus video: