Mještani Park šume Zagorič poručili da ne odustaju od borbe

Mještanima stižu presude da plate parcele od 35 do 40 eura po kvadratu
66 pregleda 3 komentar(a)
Park šuma Zagorič, Foto: Luka Zeković
Park šuma Zagorič, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.06.2017. 19:19h

Mještani Park šume Zagorič, poručili su sa tribine održane u tom naselju, da neće odustati od protesta i borbe za svoje domove.

“Država nas je dovela do prosjačkog štapa, mnogi od nas su radili u preduzećima i po trideset godina, izdvajali novac u stambeni fond, ali kada su trebali da budu zbrinuti, firme su propale ili prodate”, kazao je predstavnik mještana Radovan Jeremić.

Predstavnici političkih partija, koji su prisustvovali tribini prije dvije noći, savjetovali su mještane da ne odustanu od protesta, ali i da insistiraju da problem mora da riješi država i da oni nemaju obaveze prema porodicama Stamatović i Vučinić.

Na tribini su bili predstavnici Demokrata Mitar Vuković i Vladimir Čađenović, Demokratskog fronta Andrija Mandić i Radoš Zečević, Demosa Goran Radonjić.

Mještani su pozvali predstavnike stranaka u gradskom parlamentu, kako bi čuli od njih savjete, šta da rade.

Predsjednica koordinacionog odbora majki sa troje i više djece - korisnica naknada, Željka Savković, poručila je mještanima da ne dozvole da ostaju bez svojih domova.

“Gradili ste na državnom zemljištu tada, odgovornost je njihova, ne dozvolite da vas dovedu u situaciju, majki troje i više djece”, istakla je Savković.

Mještani Park šume u Zagoriču protestuju preko tri mjeseca, a obratili su se i predstavnicima Evropske unije, ambasada Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država, kako bi ih upoznali sa svojim slučajem.

Porodici Vučinić vraćeno je 125.000 metara kvadratnih u Park šumi, a nasljednicima Femije Stamatović 160.000 kvadrata.

Mnogim mještanima, koji su napravili kuće na tom zemljištu, stigle su presude da plate parcele od 35 do 40 eura po kvadratu.

Mještani su istakli da žele da plate zemljište, ali po manjoj cijeni i u razumnim rokovima, a da im se odbije od te cijene njihovo ulaganje u infrastrukturu u tom naselju.

Bonus video: