Mještani pljevaljskog sela Crljenice: Zbog pasa ćemo blokirati deponiju

Na deponiji Jagnjilo, Rudnik odlaže jalovinu iz površinkog kopa Potrlica, a lokalna vlast odvozi i komunalni otpad iz grada
109 pregleda 0 komentar(a)
Deponija Jagnjilo, Foto: Goran Malidžan
Deponija Jagnjilo, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 08.12.2016. 21:16h

Mještani pljevaljskog sela Crljenice najavili su da će blokirati odlaganje smeća na deponiji Jagnjilo, ukoliko u narednih petnaest dana lokalna uprava ne riješi problem pasa lutalica.

Tvrde da ti psi nanose štetu stanovništvu koje živi u neposrednoj blizini.

Na deponiji Jagnjilo, Rudnik odlaže jalovinu iz površinkog kopa Potrlica, a lokalna vlast odvozi i komunalni otpad iz grada.

Predsjednik Mjesne zajednice Crljenice Darko Gačević kazao je da dugo imaju problema sa psima lutalicama.

“Mještani Crljenica su u velikom problemu zbog ogromne štete koju nanose psi lutalice njihovim domaćinstvima. Psi lutalice u čoporu, tako reći svakodnevno ugrožavaju posjede mještana i napadaju domaće životinje krave, ovce, piliće... Nijesu bezbjedni ni mještani, a posebno djeca. Nanijeta je velika materijalna šteta mnogim mještanima kojima je stočarstvo jedini izvor prihoda. Molimo nadležne da izdaju naredbu za uklanjanje pasa lutalica na Jagnjilu, kako se ne bi dešavalo ugrožavanje mještana i njihovih posjeda od strane pasa lutalica”, ističe Gačević.

Poručio je odgovornima u Opštini da se hitno pozabave tim problemom, jer će u suprotnome blokirati dalje odlaganje smeća na Jagnjilu.

Bonus video: