Mještani prilozima grade kapelu

Nekada bogato selo u kome je živjelo preko 40 porodica koje su se bavile uglavnom poljoprivredom, vremenom je opustjelo. Danas u njemu živi tek nekoliko porodica. Mještani su se, u potrazi za boljim životom, odselili u Herceg Novi, ali i u region, Evropu i Ameriku
167 pregleda 0 komentar(a)
Šćepoševići, Foto: Slavica Kosić
Šćepoševići, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 09.08.2018. 18:52h

Mještani sela Šćepoševići u hercegnovskoj mjesnoj zajednici Sutorina, grade kapelu u blizini groblja i crkve Sv. Stefana.

Nekada bogato selo u kome je živjelo preko 40 porodica koje su se bavile uglavnom poljoprivredom, vremenom je opustjelo. Danas u njemu živi tek nekoliko porodica. Mještani su se, u potrazi za boljim životom, odselili u Herceg Novi, ali i u region, Evropu i Ameriku.

Iako žive daleko, ostali su vezani za rodni kraj koji posjećuju, ali i pomažu akcije koje potomci porodica iz Šćepoševića organizuju. Dobrovoljnim radom i prilozima izgradili su i betonirali 840 metara lokalnog puta od sela do Jadranske magistrale, doveli struju, vodu i telefon, izgradili javnu rasvjetu. U objektu će postojati i mini kuhinja i toaleti, a vrijednost radova je oko 50 hiljada eura. Dosadašnji posao finansirali su dobrovoljnim prilozima mještani, hercegnovski privrednici, a pomogla je i Opština.

Planiraju i proširenje groblja, ali im za završetak posla nedostaju sredstva, pa se nadaju pomoći privrednika, Opštine i mještana koji ne zaboravljaju selo odakle su potekli.

Bonus video: