Mještani Rujišta prijete blokadom puta

U opštini tvrde da problem nije samo kvalitet asfalta nego da postoji problem i sa kvalitetom podloge te da će najvjerovatnije morati mijenjati trasu puta
116 pregleda 1 komentar(a)
Rujište, Foto: Printscreen (YouTube)
Rujište, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 26.02.2016. 18:34h

Kako ni deset dana nakon obećanja lokalnih vlasti u Beranama da će sanirati put koji vodi do njihovih kuća nije ništa urađeno, mještani Rujišta prijete blokadom puta do deponije u tom mjestu.

U međuvremenu put se raspao pa do svojih kuća moraju pješačiti i pet kilometara. U opštini koja je već dva puta popravljala put pozivaju na strpljenje i obećavaju novi asfalt.

"Oni su došli samo jedan dan posle toga. Jedan dan radili 25 kamiona, kilometar sanirali, posle toga prestali. Deset dana čekamo, ne možemo da idemo odsječeni od grada. Ne možeš da odeš do doktora ne možeš ništa", kaže mještanin Rujišta Miloš Petrić

Do svojih kuća sada, mještani mogu jedino kamionima komunalnog preduzeća koji na deponiju u njihovom mjestu odlažu smeće. A zbog odlaganja smeća oni su sa opštinom potpisali ugovor kojim su zauzvrat dobili asfalt u dužini od pet kilometara. Nakon asfaltiranja, opština je za godinu, čak dva puta rekonstruisala put, ali bez rezultata. Umjesto krpljenja rupa, mještani traže novi put koji će biti urađen od kvalitetnog asfalta.

U opštini tvrde da problem nije samo kvalitet asfalta nego da postoji problem i sa kvalitetom podloge te da će najvjerovatnije morati mijenjati trasu puta. O tome su obavijestili nadležne u državi od kojih očekuju novi projekat do kraja mjeseca.

"Čim dobijemo projekat rukovodstvo opštine će opet održati sastanak sa direktorom direkcije za javne radove i direktorom Crnagoraputa kako bismo utvrdili tačnu dinamiku radova", kazao je Nebojša Babović iz Opštine Berane.

Do tada mještane pozivaju na strpljenje. No kako je njihovo strpljenje na izmaku, mještani prijete blokadom puta i već viđenim scenarijem iz Beransela.

Bonus video: