Mještani Svetog Stefana obustaviće obnovu crkve do prikupljanja dozvola

Sekulić je pojasnio da mještani imaju urbanistički projekat koji je napravila Mitropolija crnogorsko primorska, ali da su oni investitori.
93 pregleda 0 komentar(a)
Sveti Stefan, crkva, Foto: Vuk Lajović
Sveti Stefan, crkva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 17.04.2011. 19:53h

Mještani Svetog Stefana, koji su počeli obnovu crkve svetog Aleksandra Nevskog, obustaviće radove dok za taj posao steknu zakonsku mogućnost i saglasnost zakupca i predstavnika državnih institucija, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić.On je danas na Svetom Stefanu razgovarao sa mještanima, kao i sa predstavnicima zakupca i vlasnika, grčke kompanije Restis i Budvanske rivijere, zbog problema koji je nastao kada su mještani, protivno Zakonu, ušli na Sveti Stefan i počeli da grade crkvu, u želji da obnove onu koja je srušena 1957. godine.Sekulić je rekao da mještani nemaju potrebne dozvole za gradnju na toj lokaciji, navodeći da će sjutra u Ministarstvu održivog razvoja i turizma biti odražan sastanak u vezi sa tim pitanjem. “Dogovoreno je da Ministarstvo, u okvirima Zakona, nađe moguće rješenje u vezi obnove crkve u gabaritima koji su bili prije njenog rušenja”, rekao je on.

Sekulić je rekao da mještani nemaju potrebne dozvole za gradnju na toj lokaciji, navodeći da će sjutra u Ministarstvu održivog razvoja i turizma biti odražan sastanak u vezi sa tim pitanjem.

Bonus video: