Mještani Zbljeva najavili blokadu svih prilaza deponiji Maljevac

Mještani tvrde da EPCG, odnosno TE, vrši pritisak na njih preko Komunalne policije, sudstva i policije umjesto da u proteklih mjesec i po riješe problem
0 komentar(a)
mještani Zbljeva, Foto: Goran Malidžan
mještani Zbljeva, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 26.10.2011. 17:10h

Komunalna policija naložila je mještanima pljevaljskog sela Zbljevo da uklone vozila sa putnog pojasa i prilaza deponiji pepela i šljake, što su oni ispoštovali, ali su najavili da će narednih dana pojačati blokadu.

Mještanin Vladimir Stanimirović kazao je da mještani od danas EPCG neće dozvoliti izvođenje nikakvih radova na deponiji niti prilaz odlagalištu prilaznim putevima.

On je kazao da EPCG odnosno TE vrši pritisak na njih preko Komunalne policije, sudstva i policije umjesto da riješe ovaj problem u proteklih 45 dana koliko traju protesti.

“Imali su dovoljno vremena da riješe ovaj problem ali to nijesu uradili i zato mi pojačavamo pritisak, odnosno blokadu do daljeg. Vjerovatno ćemo krenuti sa protestima i ispred Termoelektrane. Nekoliko dana smo protestovali u Skupštini opštine ne bi li došli do bilo kakvih informacija. Opština je, koliko je to bilo u njenoj nadležnosti, pomogla. Ni njihov zahtjev za privremenom mjerom se ne rješava, što znači da neko na sudstvo vrši pritisak“, rekao je Stanimirović.

On je dodao da će mještani narednih dana podnijeti krivične prijave protiv direktora TE Luke Jovanovića, pravnika Rada Dajovića i inženjera koji je zadužen za deponiju Maljevac Radmila Jelovca, kao i bivšeg direktora TE Slavka Vukašinovića, koji je, kako tvrde, najviše doprinio ovakvom stanju na deponiji.

Mislim da u svemu ovome ima posla i za državnog tužioca, jer postoje indicije da je neko naplatio selo Zbljevo. Treba znati ko je i treba imati dokaz za to“, rekao je Stanimirović.

Bonus video: