Mojkovac: Otvoren dnevni centar za djecu i omladinu sa smetanjama u razvoju

Sjednici nijesu prisustvovali opozicioni odbornici jer se ne slažu sa odlukom da se Dan opštine slavi 13. avgusta, umjesto 7. januara
166 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 13.08.2014. 18:55h

Otvaranjem dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama i svečanom sjednicom Skupštine opštine obilježen je 13. avgust - Dan opštine Mojkovac.

Izgradnja centra, u kojem će, pored prostorija za dnevni boravka djece, biti i one za fizioterapiju i ostale vježbe, senzorna soba i kuhinja, koštala je 130.000 eura.

Otvarajući dnevni centar, zajedno sa ministrom rada i socijalnog staranja Predragom Boškovićem, predsjednik Opštin Dejan Medojević kazao je da će uskoro biti nabavljeno i vozilo za prevoz korisnika.

"Izgradnjom jednog takvog objeka je dat veliki doprinos u razvoju dječije socijalne zaštite na lokalnom nivou. Opština Mojkovac je krenula u realizaciju tog projekta mnogo prije nego neke druge razvijenije i bogatije opštine", kazao je Bošković dodajući da će novi dnevni centar imati fantastične uslove za boravak djece i za rad kao i za poboljšanje njihovih psiho-fizičkih sposobnosti.

TV Vijesti, Boban Obradović

Svečanoj sjednici SO nijesu prisustvovali opozicioni odbornici. Oni su ranije kazali da je to način da pokažu neslaganjem sa odlukom da se za Dan opštine proglasi 13. avgust, umjesto 7 . januara, datuma koji je ustanovljen u znak sjećanja na Mojkovačku bitku.

Datum obilježavanja Dana opštine promijenjen je prije dvije godine.

"Mojkovac je grad slavne istorije, brojnih istorijskih događaja značajnih za crnogorski narod i državu. Poštovanje i obilježavanje tih datuma i jubileja sigurno će imati posebno mjesto u radu lokalne uprave i države Crne Gore i ne zaslužuju da budu dio dnevnopolitičkih prepucavanja", kazao je Medojević komentarišući to što je mojkovačka opozicija bojkotovala svečanu sjednicu SO.

Prema Medojevićevim riječima, tokom minulih 12 mjeseci, odgovorno se radilo na poboljšanju infrastrukture, na izgradnji objekata i uređenju grada.

Istakao je da se mnogo pažnje poklonilo stvaranju boljih uslova za preduzetništvo.

"Vrijeme od predhodne svečane sjednice iskoristili smo da privedemo kraju brojne projekte, a najbolju potvrdu o našem radu i kvalitetu izvedenih radova dali su građani na lokalnim izborima u novemebru prošle godine. Slobodno i demokratski, Mojkovčani su poslali jasnu poruku kakav koncept razvoja žele i podržavaju i ko žele da to realizuje", reko je on, napominjući da su tekuću godinu u lokalnoj upravi iskoristili za , "neophodnu konsolidaciju budžetskih prihoda, ali i za pripremu i realizaciju brojnih projekata koji su definisani strategiojom razvoja opštine".

Telegarame povodom Dana opštine Mojkovac, poslali su predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, koji je svoj nedolazak na proslavu opravdao "spoljnopolitičkim obavezama", premijer Milo Đukanović i predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić.

LP: Čestitka povodom Dana Opštine Mojkovac

Predsjednik Liberalne partije, Andrija Popović, čestitao je građanima Mojkovca Dan Opštine, navodeći da se u tom gradu ogleda suština Crne Gore.

Popović je čestitku uputio predsjedniku Opštine, Dejanu Medojeviću, predsjedniku Skupštine opštine, Slavenku Blaževiću, kao i odbornicima.

“Mojkovac je grad u kojem se ogleda suština Crne Gore. On je najljepša prirodna i ekološka oaza, smješten između Bjelasice, Tare i Biogradske gore, taj grad je svojim herojskim bitkama obilježio jednu slavnu epohu naše države, konačno, Mojkovac je grad koji je prije sedam vjekova kovao svoj srebrni novac i bio privredni centar regiona”, naveo je on.

Galerija

Bonus video: