Montenegro Airlines otpušta radnike iz inostranstva, domaći sigurni

Moramo da smanjujemo troškove, samo za stanove i ostale troškove radnika sa strane godišnje je do sada izdvajano oko 400.000 eura, rekla je Pejović "Vijestima"
27 komentar(a)
Ažurirano: 05.10.2013. 07:13h

Predsjednica Odbora direktora nacionalnog avioprevoznika Montenegro Airlines Daliborka Pejović saopštila je da su iz kompanije otpušteni radnici iz Srbije koji su se, pored ostalih, bavili aviomehanikom, elektronskim sistemima, ali da otpuštanja radnika iz Crne Gore neće biti.

“Moramo da smanjujemo troškove, samo za stanove i ostale troškove radnika sa strane godišnje je do sada izdvajano oko 400.000 eura. Među otpuštenima je i nekoliko stjuardesa koje nijesu bile iz Crne Gore”, rekla je Pejović “Vijestima".

Ona je naglasila i da je dodatan problem bio obezbjeđivanje zakonitog boravka na teritoriji Crne Gore doskorašnjeg osoblja iz Srbije.

“Otpuštanja naših radnika ne dolaze u obzir, jedino ako baš bude moralo to da se radi to će biti zadnja i iznuđena mjera. Trenutno su na platnom spisku Montenegro Airlinesa 433 radnika”, kazala je Pejović.

Povodom spekulacija da su počela otpuštanja u nacionalnoj aviokompaniji, ona je rekla da su jedino poslata kući četiri pripravnika zato što su, mimo zakona, u tom statusu bili dvije godine.

Prema informacijama “Vijesti", jedan od pripravnika koji je poslat kući je sin bivše ministarke evropskih integracija Gordane Đurović. Đurović juče to nije htjela da komentariše.

“U skladu sa ciljevima kompanije, koji se odnose na maksimalnu racionalizaciju poslovanja, u posljednje vrijeme se vrlo predano radi na smanjenju svih troškova o čemu je javnost već obavještavana. Otpuštanja radnika, ni po kojoj osnovi nema, već se intenzivno radi na ”otpuštanju troškova", odgovoreno je ranije iz MA na pitanje “Vijesti” ima li otpuštanja zasposlenih.

Bonus video: