"Montenegro prevoz Pejović" traži da mu se odobri ukidanje dvije linije

Pejović je napomenuo da zbog malog broja putnika poslati dopis Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj za odobrenje da prije vremena ukine te linije. On je saopštio da se na liniji L-15 dnevno proda deset karata, a L-16 od 15 do 20
102 pregleda 3 komentar(a)
Montenegro prevoz Pejović, Foto: Zoran Đurić
Montenegro prevoz Pejović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 20.09.2015. 13:19h

Direktor prevoznika "Montenegro prevoz Pejović" Danilo Pejović kazao je "Vijestima" da će zbog velikih gubitaka i neisplativosti novih autobuskih linija L-15 i L-16 tražiti ukidanje.

"Nijesam zadovoljan sa profitabilnošću, putnika nema dovoljno. Uđite u autobus, vozite se cijeli dan i ako sretnete putnike ja vam čestitam”, izjavio je Pejović.

Autobusi na tim linijama počeli su probno saobraćati prije skoro mjesec dana, a najavljeno je da će putnike prevoziti do Nove godine. Nakon toga trebalo je odlučiti o budućnosti tih linija.

Pejović je napomenuo da zbog malog broja putnika poslati dopis Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj za odobrenje da prije vremena ukine te linije. On je saopštio da se na liniji L-15 dnevno proda deset karata, a L-16 od 15 do 20.

Prvog dana saobraćanja pomenutim linijama novinari "Vijesti" su u autobusu zatekli samo penzionerku Maju Đuković koja je oduševljeno pozdravila njihovo otvaranje.

Autobusi saobraćaju radnim danima na svakih pola sata, a vikendom na svakih sat.

Putnici koji koriste autobuse na liniji L-15 imaju stajališta kod početne stanice u Bulevaru Stanka Radonjića na Zabjelu, penzionerske zgrade, "Tehnomaksa", u Ulici 4.jula, Bracana Bracanovića, Ibrahima Derviševića, Mitra Bakića, kod Autobuske stanice, zgrade EI Niša u Ulici Oktobarske revolucije, Pejtona, Hotela "Nikić", elektrodistribucije u Ulici Ivana Milutinovića, kod ambasade SAD-a, nove Medicinske škole, KC i okretišta kod Duvanskog komkombinata.

Stajališta na liniji L-16 su kod marketa “Laković” na Koniku, kasarne Masline, na semaforima ispod podvožnjaka na obilaznici, na Bulevaru Ivana Crnojevića, Milenijumu, kod "Palade", Pet udovica, Galerije "Most", ispod Malog brda, na skretanju za Rogame i za Vraniće gdje se završava linija.

Bonus video: