Mora se prestati sa nekažnjivošću napada na novinare

"SEEMO će motriti na buduća dešavanja i organizovati posjetu Crnoj Gori, naveo je Vujović
99 pregleda 0 komentar(a)
Olivera Lakić, Foto: AP
Olivera Lakić, Foto: AP
Ažurirano: 09.05.2018. 20:20h

Evropski centar za slobodu štampe i medija (ECPMF) i Medijska organizacija jugoistočne Evrope (SEEMO) oštro su osudili napad na istraživačku novinarku "Vijesti" Oliveru Lakić.

"Postoji istorija fizičkih napada na novinare u Crnoj Gori i ta činjenica je neprihvatljive. Mora se prestati sa nekažnjivošću", kazao je Luc Kinkel, direktor ECPMF-a.

"Zahtijevamo od crnogorske administracije brzu i temeljnu istragu napada na novinarku Oliveru Lakić. Tražimo isti tretman i za ostale napade koji su do sada neriješeni ili nekažnjeni."

Podsjećaju da je ovo drugi napad na novinare u Crnoj Gori. 1. aprila je novinaru TV Vijesti Seadu Sadikoviću postavljena eksplozivna naprava pod automobil koji se nalazio ispred njegove kuće. Novinar nije porvijeđen.

"Ovo nije prvi napad na Oliveru Lakić i samo je jedan od mnogih na zaposlene u Vijestima. Veoma sam uznemiren zbog dešavanja u Crnoj Gori", kazao je Oliver Vujović, generalni sekretar SEEMO.

"Olivera nije samo sjajna istraživačka novinarka, ona je i prijatelj SEEMO, i želim joj sve najbolje. SEEMO će motriti na buduća dešavanja i organizovati posjetu Crnoj Gori", naveo je Vujović.

Novinarka “Vijesti” Olivera Lakić ranjena je sinoć oko 21 sat ispred zgrade u kojoj živi, na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

Lakićevu je, na istom mjestu na kom je pretučena prije šest godina, sačekao muškarac koji joj je pucao u nogu.

Bonus video: