"Morska voda na crnogorskim kupalištima je odličnog kvaliteta, sanitarno je ispravna"

"Morsko dobro" se pozivaj na rezultate najnovije analize kvaliteta morske vode koje je uradio Institut za biologiju mora
79 pregleda 2 komentar(a)
Slovenska plaža, Foto: Vuk Lajović
Slovenska plaža, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 20.08.2018. 09:48h

Morska voda na crnogorskim kupalištima je odličnog kvaliteta, sanitarno je ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju.

To tvrde u Javnom preduzeću "Morsko dobro" pozivajući se na rezultate najnovije analize kvaliteta morske vode koje je uradio Institut za biologiju mora.

"Rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta, koju je Institut sproveo u periodu od 15. do 17. avgusta, pokazali su da je na 91 kupalište kvalitet morske vode bio K1 klase, dok je na 9% kupališta bio K2 klase. Na području opštine Ulcinj, voda je bila odličnog kvaliteta- K1 na svim lokacijama na kojima se prati sanitarni kvalitet morske vode za kupanje i rekreaciju. U Baru je, od ukupno 12 kupališta, kvalitet K1 bio na devet lokacija dok je na tri lokacije kvalitet bio klase K2. Na području opštine Budva analiza je rađena na 27 lokacija, od kojih je na jednoj zabilježen kvalitet K2, dok je na ostalim lokacijama voda bila K1 klase. Kvalitet morske vode K1 bio je na svih devet kupališta u opštini Tivat. U Kotoru je, od ukupno 15 kupališta, kvalitet K1 bio na 12 lokacija dok je na preostale tri kvalitet bio klase K2. Kada je u pitanju kvalitet vode na obali Herceg Novog, analize su pokazale kvalitet K1 na ukupno 19 kupališta, dok je na preostala dva kupališta voda bila klase K2", saopštili su iz Morskog dobra.

Bonus video: