Morska voda sanitarno ispravna i bezbjedna za kupanje

Kada je u pitanju opština Budva, Program se realizuje na 32 lokacije, od kojih je na njih 30 voda bila odličnog kvaliteta, a na 2 dobrog kvaliteta

3288 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa plaže u Budvi, Foto: Vuk Lajović
Detalj sa plaže u Budvi, Foto: Vuk Lajović

Morska voda na crnogorskim kupalištima je dobrog kvaliteta, sanitarno ispravna te bezbjedna za kupanje i rekreaciju. To su pokazali rezultati analize kvaliteta morske vode za 109 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 5. do 11. septembra ove godine.

“Rezultati su pokazali da je na 83,5 odsto lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 10,1 odsto lokacija dobrog, dok je na 6,4 odsto lokacija voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta”, saopšteno je iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom.

U opštini Ulcinj, od ukupno 18 lokacija na kojima se realizuje Program praćenja sanitarnog kvaliteta, morska voda je bila odličnog kvaliteta na njih 17, dok je na 1 lokaciji ona bila zadovoljavajućeg kvaliteta.

Analize su pokazale da je morska voda bila odličnog kvaliteta na 13 lokacija u opštini Bar, dok je na 2 bila zadovoljavajućeg kvaliteta.

Kada je u pitanju opština Budva, Program se realizuje na 32 lokacije, od kojih je na njih 30 voda bila odličnog kvaliteta, a na 2 dobrog kvaliteta.

U Bokokotorskom zalivu, u opštini Tivat, od ukupno 9 lokacija voda je bila odličnog kvaliteta na njih 8, dok je na 1 lokaciji ona bila zadovoljavajućeg kvaliteta. Analize su pokazale da je u Kotoru na 9 lokacija voda bila odličnog, a na 5 dobrog kvaliteta.

U Herceg Novom uzorkovana je voda na ukupno 21 lokaciji, od čega je na njih 14 ona bila odličnog, na 4 dobrog, a na 3 zadovoljavajućeg kvaliteta.

Bonus video: