Morsko dobro: Kumbor i Kamelija regularni za kupanje

Ponovoljeni rezultati su pokazali su da je na centralnom kupalištu u Kumboru kvalitet morske vode K2 klase, a na kupalištu ispred hotela "Kamelija" K1 klase
2 komentar(a)
more, Foto: Www.shutterstock.com
more, Foto: Www.shutterstock.com
Ažurirano: 10.07.2016. 13:22h

Morska voda na centralnoj plaži u Kumboru i ispred hotela Kamelija u Donjoj Lastvi u Tivtu je saniratno ispravna, te se građani i turisti mogu kupati i rekreairati. To su rezultati ponovljenih analiza morske vode koje je Institut za biologiju mora obavio7. jula, nakon što su prve analize pokazala da je voda van upotrebe.

"Ponovoljeni rezultati su pokazali su da je na centralnom kupalištu u Kumboru kvalitet morske vode K2 klase, a na kupalištu ispred hotela "Kamelija" K1 klase, što potvrđuje da je i na ovim kupalištima morska voda kvalitetna i bezbjedna za kupanje. U skladu sa propisima koji regulišu oblast praćenja kvaliteta voda za kupanje, rezultati koji prelaze dozvoljene granice, ukoliko se ne potvrde u ponovljenim uzorcima morske vode sa iste lokacije u roku od 72 časa, smatraju se prolaznom kratkoročnom pojavom i ne utiču na ukupan kvalitet morske vode na tom kupalištu. S tim u vezi, a uzimajući u obzir visok procenat kupališta sa kvalitetom morske vode K1 klase, može se zaključiti da je more na Crnogorskom primorju mikrobiološki ispravno i izuzetno čisto.Sledeće mjerenje kvaliteta morke vode obaviće se poslednje sedmice jula, u skladu sa ugovorenom petnaestodnevom dinamikom uzorkovanja", navodis e u saopštenju JP "Morsko dobro".

Bonus video: