Morsko dobro obećalo red u gradskoj luci i na Brijegu od Budve

Problemi direktno utiče na funkcionisanje svakodnevnog života građana Budve
0 komentar(a)
Budva marina, Foto: Arhiva "Vijesti"
Budva marina, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.07.2011. 18:32h

Direktor “Morskog dobra” Rajko Barović kazao je da će to javno preduzeće, u skladu sa svojom nadležnošću, preduzeti aktivnosti na otklanjanju svih nepravilnosti koje su u istaknute u otvorenom pismu Mjesne zajednice Stari grad.

To se, kako je rekao, prije svega odnosi na pitanje kamenja na lokalitetu lanterne južnog, primarnog lukobrana, komunalnog reda na otvorenom plivačkom bazenu i organizaciju i korišćenje gradske luke i plaže Brijeg od Budve.

Predstavnici Mjesne zajednice Stari grad uputili su nedavno otvoreno pismo “Morskom dobru, upozoravajući da je projektom rekonstrukcije gradskog parka i šetališta koje je izradilo to preduzeće ugroženo kulturno-istorijsko nasljeđe Starog grada.

“Sva pitanja i svi problemi istaknuti u ovom saopštenju zaslužuju posebnu pažnju JP ’Morsko dobro’, ali i svih ostalih nadležnih službi i institucija. Predstavnici te mjesne zajednice su iznijeli svoja zapažanja o problemima u zoni morskog dobra (neposredno uz staro jezgro grada), kao i u kontakt zoni Starog grada, a većina njih direktno utiče na funkcionisanje svakodnevnog života građana ovog dijela Budve", saopštili su iz Morskog dobra.

Bonus video: