MORT: I kuća Njemice izgrađena bez dozvole

Iz Ministarstva reagovali na tekst “Njemica ostala bez vidika, zgradu ne ruše uprkos rješenju“
285 pregleda 1 komentar(a)
Nelegalna građevina, Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Nelegalna građevina, Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 07.07.2018. 19:04h

Nadležni nijesu srušili zgradu Ulcinjanina Alije Kurtovića jer je ubrzo nakon rješenja o rušenja usvojen zakon koji omogućava legalizaciju “divlje gradnje”.

To su saopštili iz Ministarstva održivog razvoja i turizma, reagujući na teks “Njemica ostala bez vidika, zgradu ne ruše uprkos rješenju“, objavljenog 3. jula. Navode i da je kuća u kojoj živi Doroteja Lucia Totzke Ramović izgrađena bez građevinske dozvole.

Reagovanje objavljemo integralno:

“Za objekat Kurtović Alije rješenje o rušenju je donijeto 22.09.2017. godine od strane inspekcije zaštite prostora. Već u oktobru je usvojen Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata kojim je data mogućnost legalizacije objekata sagrađenih do njegovog stupanja na snagu.

U postupku legalizacije navedenog objekta Sekretarijat za prostorno planiranje i održivi razvoj Opštine Ulcinj je dostavio inspekciji rješenje od 05.12.2017. godine kojim se prekida postupak legalizacije bespravnog objekta spratnosti S+P+4, u vlasništvu Kurtović Alije. To je, u skladu sa Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata, osnov za prekid postupka rušenja objekta do utvrđivanja mogućnosti njegove legalizacije.

Inspekcijskim pregledom izvršenim dana 12.06.2018. godine i 14.06.2018. godine konstatovano je da je subjekat nadzora izgradio peti sprat na predmetnom objektu te je u skladu sa tim donijeto rješenje o rušenju te etaže od 14.06.2018. godine. Izvršenje rješenja o rušenju organizovaće se po sticanju uslova za isto.

Takođe koristimo priliku da Vas obavijestimo i da je suprug gđe Doroteje Lucie Totzke Ramović koja ‘traži zaštitu svojih prava i interesa’, gdin Ramović Cafo, vlasnik objekta 1/1, bez građevinske dozvole. Objekat, u kojem se nalazi i stan koji gospođa iz Vašeg teksta pominje je spratnosti Su+P+2 i isti je bio predmet inspekcijskog nadzora Inspekcije zaštite prostora. Za ovaj objekat još uvijek nije podnijet zahtjev za legalizaciju”.

Bonus video: