MORT odbio žalbu KCCG za komunalije

Iz KCCG su zatražili da ponište odluku Sekretarijata da plate 654.400 eura za izgradnju nove klinike
127 pregleda 1 komentar(a)
KCCG, Foto: Luka Zeković
KCCG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.09.2018. 19:13h

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) “Vijestima” su saopštili da su odbili žalbu Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) na rješenje da za izgradnju Klinike za kožne i infektivne bolesti za komunalno opremanje građevinskog zemljišta treba da plate 654.400 eura.

“U procesu utvrđivanja procesnih pretpostavki za rješavanje po žalbi, ovo ministarstvo je utvrdilo da je navedena žalba neblagovremena i istu je shodno zakonom propisanim pravilima odbilo”, navodi se iz MORT.

Iz KCCG su zatražili od MORT da poništi odluku Sekretarijata za za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Glavnog grada - Podgorica da plate 654.400 eura, jer smatraju da je pogrešno primijenjeno materijalno pravo i da je nezakonito.

“Vijestima” je potvrđeno iz KCCG da će se zbog toga obratiti i Upravnom sudu.

Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Glavnog grada donio je rješenje u julu ove godine da KCCG za izgradnju Klinike za kožne i infektivne bolesti treba da plati pomenuti iznos, a na osnovu obračuna koji je uradila Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice.

Klinički centar Crne Gore tražio je od MORT da kao drugostepeni organ, nakon uvida u cjelokupne spise, donese rješenje kojim će usvojiti žalbu i poništiti rješenje Sekretarijata i predmet vratiti na ponovni postupak.

Naveli su da u postupku donošenja rješenja nije pravilno i potpuno utvrđena činjenica, a to je da li je predmetna lokacija, koja se nalazi o obuhvatu uređenog građevinskog zemljišta, privedena namjeni, a što je bio preduslov za pravilnu primjenu materijalnog prava.

Naglašeno je da je Sekretarijat poštovao zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata “trebalo da donese rješenje kojim KCCG oslobađa plaćanja komunalija”.

“Zakonom je propisano da investitor ne plaća naknadu za objekte od opšteg interesa, a za koje se smatraju putevi, objekti za obrazovanje, zdravstvo, kulturu, sport...”, navodi se u obrazloženju žalbe.

Bonus video: