MORT: Spriječeno bespravno izvođenje građevinskih radova na dva lokaliteta u Ulcinju

U pitanju je bespravna nadogradnja postojećeg turističko-ugostiteljskog objekta u ulici Ivana Milutinovića u naselju Pinješ 2, kao i izgradnja bespravnog objekta na prostoru maslinade Bašbuljuk
1389 pregleda 0 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Shutterstock
Ulcinj, Foto: Shutterstock

Zajedničkom akcijom inspektora urbanističko-građevinske inspekcije i inspektora Uprave za inspekcijske poslove, uz asistenciju policije, u nedjelju, 8. decembra, spriječeno je bespravno izvođenje građevinskih radova na dva lokaliteta u Ulcinju, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT).

U pitanju je bespravna nadogradnja postojećeg turističko-ugostiteljskog objekta u ulici Ivana Milutinovića u naselju Pinješ 2, kao i izgradnja bespravnog objekta na prostoru maslinade Bašbuljuk.

U drugom slučaju, riječ je o lokalitetu na kojem je tokom 2018. godine u požaru velikih razmjera stradalo preko 1000 stabala maslina i na kojem su tokom novembra 2019. godine evidentirane aktivnosti na pripremi terena za gradnju.

"Pravovremenom akcijom inspekcijskih organa, kojima je asistenciju pružila i policija, spriječene su građevinske aktivnosti, koje su započete istog dana u jutarnjim časovima, i donijeto je Rješenje o rušenju objekta".

"Službenici Sektora kriminalističke policije-Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminala su u saradnji sa službenicima Opštine Ulcinj 9. decembra podnijeli krivičnu prijavu protiv U pitanju je bespravna nadogradnja postojećeg turističko-ugostiteljskog objekta u ulici Ivana Milutinovića u naselju Pinješ 2, kao i izgradnja bespravnog objekta na prostoru maslinade Bašbuljuk.a zbog počinjenog krivičnog djela građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje".

Iz MORT su istakli da su bespravne građevinske aktivnosti tokom proteklog vikenda uočene i u naselju Krašići u Opštini Tivat, gdje je asistenciju urbanističko-građevinskoj inspekciji pružila Komunalna inspekcija Opštine Tivat, na koji način je spriječena devastacija u zoni morskog dobra.

Bonus video: