MOSI jubilarni pedeseti put

MOSI su iznjedrile plejadu sportista koji su na najznačajnijim sportskim takmičenjima pronosili slavu reprezentacije tadašnje Jugoslavije
1 komentar(a)
Ažurirano: 04.07.2013. 19:52h

Jubilarne, 50. Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI), otvorene su svečano u Prijepolju.

Na igrama učestvuje oko 2.500 sportista iz 28 gradova Crne Gore, Srbije i BiH. U ime sportista, zakletvu je položio Vladislav Mandić, a u ime sudija Srđan Mandić.

MOSI su iznjedrile plejadu sportista koji su na najznačajnijim sportskim takmičenjima pronosili slavu reprezentacije tadašnje Jugoslavije. Nakon raspada države, sportisti su nastavili sa uspjesima u novim domovinama. Među njima su i košarkaši Vlade Divac i Žarko Paspalj, Vlado Šćepanović, Duško Ivanović, Predrag Drobnjak, odbojkaš Vladimir Batez, rukometaši Predrag i Nenad Peruničić, rukometašica Maja Bulatović...

TV Vijesti, Boban Obradović

Učesnicima i građanima na gradskom stadionu u Prijepolju obratili su se premijer Srbije Ivica Dačić i predsjednik Opštine Prijepolje Emir Hašimbegović. Igre je svečano otvorio jedan od osnovača MOSI Obrad Cvijović.

„Ovo je dobra prilika i poruka za sve mlade koji su rođeni na ovim prostorima da se takmiče, stvaraju prijateljstva i dosanjaju svoje snove“, poručio je legendarni Vlade Divac.

Najbrojnija crnogorska ekipa bila je iz Pljevalja, sa 168 sportista.

Međuopštinske omladinske sportske igre trajaće do 7. jula, a sportisti će se takmičiti u 12 disciplina, kao i dvije revijalne, u boksu i kajaku.

Galerija

Bonus video: