Moštrokol šef policije u prijestonici

Moštrokol je dugo godina bio rukovodilac Vatrogasne jednice u Podgorici, a potom je prije tri godine izabran za načelnika Komunalne policije u prijestonici
385 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2012. 08:46h

Šef Komunalne policije na Cetinju Filip Moštrokol izabran je za novog rukovodioca Ispostave policije u tom gradu.

Moštrokol je na tom mjestu zamijenio Miloša Radulovića, koji je odlukom novog direktora Uprave policije Božidara Vuksanovića, postavljena za rukovodioca PJ u Baru.

Moštrokol je dugo godina bio rukovodilac Vatrogasne jednice u Podgorici, a potom je prije tri godine izabran za načelnika Komunalne policije u prijestonici.

Ovim izborom Vuksanović je još jednom pokazao da će u Upravu policije dovesti nove ljude, koji ranije nijesu bili u službi, pokušavajući na taj način da osvježi rukovodeći kadar na važnim operativnim pozicijama.

Moštrokolu će u ponedjeljak biti prvi radni dana u cetinjskoj policiji, a dolaskom na posao morao bi najprije da se pozabavi predmetom u istrazi ubistva košarkaša Ljuba Jovanovića, koji je je 30. juna 2011. ni kriv ni dužan ubijen u oružanoj pljački kazina “Lutrije Crne Gore” u samom centru grada.

Osim toga za Moštrokola će biti zanimljivo i da iz arhive izvadi i neriješene predmete o nizu raznojništava i teških krađa, koje su se u Cetinju dogodile u protekle dvije godine.

U četvrtak je Vuksanović donio odluku da novi šef policije u Podgorici bude Petar Šestović, koji je stigao iz Bijelog Polja, dok će na čelo Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala izabran Predrag Šuković.

U Bijelom Polju je novi šeg policije Ivan Knežević, dok je u Budvi Slavko Roganović zamijenio dugogodšnjeg rukovodioca Sinišu Jokića.

Naredne sedmice očekuju se nove kadrovske promjene unutar policijske organizacije.

Bonus video: