Mreža mladih PzP: Janović da donira platu ugroženima

389 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Mreža mladih Pokreta za promjene pozvala je ministra sporta i mladih Nikolu Janovića da se odrekne svoje ministarske plate i da novac usmjeri u humanitarne svrhe.

"Ne želeći da osporavamo sportska dostignuća Nikole Janovića, ovim putem ga pozivamo da se odrekne mjesečnih nadoknada koje ga sleduju kao ministra sporta i mladih i da tako na simboličan način pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija, jer je on član Vlade koja je još više produbila problem siromaštva u Crnoj Gori i odgovoran je isto kao i svi drugi članove Vlade za katastrofalnu ekonomsku situaciju u zemlji", piše u saopštenju Mreže mladih PzP.

Oni podsjećaju da je Janović stupanjem na snagu novog Zakona o sportu stekao pravo na doživotnu naknadu kao vrhunski sportista i počeo je da prima nacionalnu penziju od oktobra 2018. godine.

"Postoji puno nedoumica i mišljenja da li je ministar bio u konfliktu interesa, jer se nalazio na čelu resora koji je Predlogom zakona o sportu direktno uticala na njegovo ranije ostvarivanje nacionalne penzije. Takođe smatramo da sa 1.020 eura mjesečno ministar Janović sasvim pristojno da živi, a ukoliko bude imao nekih poteškoća stojimo na raspolaganju da mu pomognemo", dodaju iz Mreže.

Bonus video: