Mugoša bi sada Millenium City centar da gradi s Arapima

Mugoša je kazao da je sa delegacijom iz Emirata razgovarano i o izgradnji luksuznog hotela, koji je potreban gradu
71 pregleda 19 komentar(a)
arapi kod mugoše, Foto: Luka Zeković
arapi kod mugoše, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.03.2014. 08:44h

Izgradnja Milenijum siti centra, zatvorenog olimpijskog bazena, istočne tribine Gradskog stadiona i fabrike vode samo su neki od poslova koji bi mogli da budu realizovani kroz javno-privatno parterstvo Glavnog grada i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Nakon sastanka sa članovima privredne delegacije UAE, gradonačelnik Miomir Mugoša saopštio je da su goste upoznali sa potencijalima Podgorice i da će tokom planirane posjete privredne delegacije Crne Gore toj državi, “prezentirati konkretne projekte za koje očekujemo da postoji interes” biznismena u UAE.

“Pričali smo o jednom brendiranom hotelu 'Hilton', koji je mnogo pominjan i kritikovan u medijima, i mogućnosti privatno-javnog partnerstva i nastavka izgradnje jednog takvog brendiranog hotel, za koji mislimo da je potreban Glavnom gradu, pored 'Hiltona'”, kazao je Mugoša.

On je istakao da je razgovarano i o izgradnji Milenijum siti centra u centru grada, gdje bi Glavni grad potencijalnom partneru ustupio zemljište i komunalije, za izgradnju nacionalnog teatra i kongresnog centra.

“Svi ostali kapaciteti, prije svega, jedan ekstra poslovni centar, poslovni i stambeni apartmani i izgradnja hotela na obali Morače. Pomenuli smo i kompleks od preko dva miliona metara kvadratnih, kao regionalni centar jedne poslovne gradske četvrti sa sportsko-rekreativnim sadržajima, auto-pistom”, istakao je Mugoša.

On je kazao da je sa delagacijom UAE razgovarano i o mogućnosti izgradnje istočne tribine Gradskog stadiona, sa velikim podzemnim garažama...

“Postoji mogućnost izgradnje potpuno novog stadiona i biznis centra na Starom aerodromu. Pomenuli smo mogućnost izgradnje fabrike vode i čak mogućnost eksploatacije jednog jedinog izvora...”, rekao je Mugoša.

Istakao je da je bilo riječi i o mogućnosti izgradnje zatvorenog olimpijskog bazena na obali Morače i spa centra.

Bonus video: