Mugoša čestitao Svjetski dan zdravlja

“Uvjeren sam da naši zdravstveni radnici, iako u ne baš zavidnoj materijalnoj situaciji, ulažu napor da svoju odgovornu dužnost obavljaju časno i profesionalno"
82 pregleda 5 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Luka Zeković
Miomir Mugoša, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.04.2014. 19:36h

Glavni grad je, povodom Svjetskog dana zdrvalja, uplatio deset hiljada eura Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore za nabavku neophodnog aparata za dijagnostiku – spirometra, sa ciljem unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite najmlađih sugrađana.

Gradonačelinig Podgorice Miomir Mugoša čestitao je građanima Glavnog grada i zdravstvenim radnicima Svjetski dan zdravlja.

On je kazao da unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite podrazumijeva kontinuirani proces čiji je cilj dostizanje većeg zadovoljstva i korisnika i pružalaca zdravstvenih usluga.

“Uvjeren sam da naši zdravstveni radnici, iako u ne baš zavidnoj materijalnoj situaciji, ulažu napor da svoju odgovornu dužnost obavljaju časno i profesionalno, u skladu sa Hipokratovom zakletvom”, kaže se u saopštenju Mugoše.

Prema njegovim riječima, Glavni grad je u prethodnom periodu činio sve iz svoje nadležnosti da doprinese stvaranju boljih uslova za rad zdravstvenim radnicima, a time i poboljšanju kvaliteta zdravstvene usluge građanima.

U tom cilju, povodom Svjetskog dana zdravlja, Glavni grad je uplatio deset hiljada EUR Institutu za bolesti djece Kliničkog centra za nabavku aparata za dijagnostiku – spirometra.

Bonus video: