Mugoša ljut na diplomate: Kršenje saobraćajnih propisa kao praksa

Iz Biroa su rekli da diplomate štiti imunitet i da se prilikom ovakvih prekršaja ne mogu sankcionisati po domaćim zakonima
7 komentar(a)
parking Podgorica, Foto: Luka Zeković
parking Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.10.2013. 19:28h

Predstavnici diplomatskog kora u Glavnom gradu sve ćešće krše saobraćajne propise, kazali su iz podgoričkog Biroa za odnose javnošću i podsjetili da diplomate štiti imunitet i da ne mogu biti kažnjeni po domaćim zakonima.

Iz Biroa su naveli da je juče u ulici Ivana Milutinovića u blizini kafića Mantra, komunalni inspektor zatekao nepropisno parkirano vozilo marke Audi A-8, diplomatskih registarskih oznaka 92 M 001.

„Sa žaljenjem moramo da konstatujemo da diplomatski predstavnici sve više poprimaju naše loše osobine kada je riječ o ponašanju u saobraćaju, pa se sve češće mogu zateći u flagrantnom kršenju saobraćajnih propisa“, piše u saopštenju.

Iz Biroa su rekli da diplomate štiti imunitet i da se prilikom ovakvih prekršaja ne mogu sankcionisati po domaćim zakonima: „Ta činjenica ne bi trebala da bude razlog stranim diplomatama da u našoj državi ne poštuju iste propise koje u svojoj moraju poštovati. Jer, pridržavajući se zakona u saobraćaju, svoje i živote naših građana“.

Komunalna policija će, kako se navodi, nastaviti da insistira na strogom poštovanju saobraćajnih propisa, i bez izuzetka opominjati i, u skladu sa odredbama zakona, sankcionisati sve koji ih budu kršili.

Bonus video: