Mugoša odgovorio: Jočić je nelegalno obavljao funkciju predsjednika Komore 20 godina

Mugoša je pojasnio da u Statutu ne postoji odredba kojom se propisuje da se predsjednik bira iz redova Izvršnog odbora ili koja zabranjuje izbor delegata Skupštine na mjesto Predsjednika Komore
72 pregleda 4 komentar(a)
Aleksandar Mugoša, Foto: Filip Roganović
Aleksandar Mugoša, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 01.02.2017. 14:58h

Predsjednik Ljekarske komore Crne Gore (LJKCG), Aleksandar Mugoša, saopštio je da je na tu fuknciju izabran u potpunosti u skladu sa odredbama važećeg Statuta.

Doskorašnji predsjednik Ljekarske komore Crne Gore (LJKCG) doktor Đoko Jočić ne prihvata novoizabranog predsjednika i zamjenika predsjednika LJKCG, koji su odabrani na jučerašnjoj sjednici Skupštine LJKCG, ocjenjujući da su birani na „potpuno nelegalan“ način.

“Čudno je da komentar o mom izboru daje neko ko je nelegalno obavljao funkciju predsjednika Komore 20 godina. Takođe, evidentno je da ni Jočić ne osporava da sam izglasan apsolutnom većinom svih članova Skupštine”, kaže se u reagovanju Mugoše.

On je pojasnio da u Statutu ne postoji odredba kojom se propisuje da se predsjednik bira iz redova Izvršnog odbora ili koja zabranjuje izbor delegata Skupštine na mjesto Predsjednika Komore.

“Jočić je juče dao ostavku i više ne predstavlja nikakav organ Komore, te s obzirom na to ja kao prvi izabrani predsjednik neću se baviti insuinacijama osobe koja izmišlja odredbe Statuta koje ne postoje”, poručio je Mugoša.

Bonus video: