Mugoša za Hrapovića ostaje sporan

On je juče, odgovarajući na poslaničko pitanje Maje Bakrač (DPS), rekao da će Ministarstvo da bude partner Komori i da uvaži sve opravdane i utemeljene zahtjeve
66 pregleda 6 komentar(a)
Kenan Hrapović, Foto: Luka Zeković
Kenan Hrapović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.03.2017. 06:12h

Ministar zdravlja Kenan Hrapović ponovo je pozvao Skupštinu Ljekarske komore i njenog predsjednika Nebojšu Sekulića da sprovedu volju većine ljekara i izaberu organe te institucije, ali u skladu sa važećim propisima.

On je juče, odgovarajući na poslaničko pitanje Maje Bakrač (DPS), rekao da će Ministarstvo da bude partner Komori i da uvaži sve opravdane i utemeljene zahtjeve. Hrapović je ponovio da su Sekulić i njegov zamjenik izabrani u skladu sa propisima, kao i da to nije bio slučaj prilikom izbora predsjednika Komore Aleksandra Mugoše i njegovog zamjenika Jovana Ivovića. Mugoša je u više navrata saopštio da je izabran u skladu sa Statutom.

Sekulić je ranije kazao da su obavijestili Hrapovića da su rokovi za otklanjanje nepravilnosti nerealni i izrazio nadu da će sa ministrom da postignu zajedničko rješenje. Hrapović je preksinoć, u emisiji “Reflektor” na TV Vijesti, rekao da će sastanak sa Sekulićem da bude održan u petak.

Đurašković: Zbog pacijenata profesija da pobijedi politiku

Poslanica DF-a Ljiljana Đurašković saopštila je da se bura oko Komore nastavlja, kao i da je status i dostojanstvo ljekarske profesije ugrožen do krajnjih granica. “Posljednja dešavanja govore da aktuelna vlast želi samo svoje poslušnike na svim rukovodećim mjestima. Prvi put poslije 22 godine su ljekari izabrali predjednika Komore po svom nahođenju, ali on nije po volji ministra zdravlja jer nije prošao njegov kandidat i ministar naređuje novi izbor ”, saopštila je. Đuraškovićeva je ocijenila da je Komora “profesionalna organizacija sa svojim pečatom i organima”, te da je vrijeme da “profesija pobijedi politiku za dobrobit i pacijenata i ljekara”.

Bonus video: