Muke dječaka nakon davljenja u bazenu SC “Morača” i kome

Majka dječaka (15) traži da joj država omogući bolji smještaj, gdje bi mogla valjano da brine o sinu, što je nemoguće u trenutnim uslovima
50 pregleda 28 komentar(a)
Ažurirano: 21.08.2015. 18:02h

Fatima Krnić, majka petnaestogodišnjaka, koji je teško povrijeđen daveći se u bazenu Sportskog centra “Morača”, tvrdi da se njen sin ne može liječiti na pravi način u njihovom domu.

Tvrdi da je nezaposlena samohrana majka i da živi sa četvoro djece, koje u trošnom objektu izdržav a sa 180 eura mjesečne socijalne pomoći.

Reporteri “Vijesti” su vidjeli juče da je riječ o staroj dotrajaloj kući na Koniku, u kojoj krov prokišnjava na više mjesta, zbog čega se stvara buđ na zidovima. Jasminova soba, u kojoj se liječi, takođe je puna vlage, zbog čega otežano i diše. Tvrdi da su u tom objektu prinudno smješteni prije 12 godina.

"Davio se (sin) pet minuta pod vodom, njegova pluća su slaba, a sada treba da se uguši u ovakvoj sobi”, kazala je Krnić.

Ona je zato zahtijevala pomoć od Glavnog grada, Sekretarijata za socijalno staranje, Ministarstva rada i socijalnog staranja, ali, tvrdi, niko nije odgovorio.

“A sada treba da počne u srednju školu, a imam još dvije kćerke da spremim za septembar. Sama kupujem ljekove za sina, ni sama ne znam od kojih para”, kazala je Krnić.

Istakla je da neće tužiti Glavni grad, niti Sportske objekte, zbog onoga što se desilo njenom sinu, ali da očekuje da joj neko pomogne u njenoj muci.

“Iz Sportskih objekata su nekoliko puta zvali da pitaju za oporavak djeteta i hvala im zbog toga, ali niko me nije pitao mogu li da mu kupujem ljekove”, rekla je Krnić.

Traži da joj država omogući bolji smještaj, gdje bi mogla valjano da brine o sinu, što je nemoguće u trenutnim uslovima.

Policija i Krnići još ne znaju šta se desilo na bazenu SC Morača

Policija još uvijek nije utvrdila kako je došlo do povrede, zbog koje je dječak završio u bolnici. Krnić tvrdi da se njen sin sedam godina bavio sportom i da je veoma dobar plivač, zbog čega joj nije jasno šta se zaista dogodilo.

"Svi nalazi govore da je bila riječ o zdravom djetetu”, tvrdi Krnić.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, potonulog dječaka iz bazena je izvukao jedan od spasilaca.

Policija je, po nalogu tužioca, saslušala sve zaposlene na bazenu, očevice cijelog događaja i uzela sve snimke nadzornih kamera. Istraga još nije završena.

Galerija

Bonus video: