Muke stanara Jerevanske ulice: Bez usluga Telekoma, Đurišić spriječio da se kvar sanira

Mještanin Vanja Đurišić je potvrdio "Vijestima" da je on spriječio radnike "Telekoma" da saniraju kvar. Ipak, poriče da ima bilo kakve veze sa prekidom kablova
87 pregleda 11 komentar(a)
Đurišić Zabjelo, Foto: Savo Prelević
Đurišić Zabjelo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.11.2017. 16:29h

Brojni korisnici "Crnogorskog Telekoma" u Jerevanskoj ulici, u podgoričkom naselju Zabjelo, nemaju mogućnost da koriste telefon, Internet, kao ni televiziju.

Iz "Telekoma" je saopšteno da je došlo do smetnji u radu fiksne telefonije, interneta i Extra TV-a usljed prekida optičkog kabla.

"Vanja Đurišić sa članovima porodice, kao i ranije kada je prekinuo vodovodne i kanalizacione cijevi, nije dozvolio ulazak u objekat Crnogorskog Telekoma i time onemogućio dalji rad ekipe Telekoma i sanaciju oštećenog kabla... Država je dužna da obezbijedi kontinuitet telekomunikacione infrastrukture te se očekuje u najkraćem roku da će biti omogućena popravka prekinutog kabla“, saopšteno je iz ove kompanije, a o incidentu su obavijestili nadležne.

Mještanin Vanja Đurišić je potvrdio "Vijestima" da je on spriječio radnike "Telekoma" da saniraju kvar. Ipak, poriče da ima bilo kakve veze sa prekidom kablova.

"Ja sam im samo zabranio da gaze moju imovinu, nemam nikakve veze sa "Telekomom"", izjavio je Đurišić i dodao da je čuo da veliki broj Zabjelčana ima problema sa servisima, ali da on takvih problema nema, iako je i on korisnik ove mreže.

"Vijesti" su kontaktirali i stanovnici ove ulice, žaleći se da od nedelje ne mogu da koriste usluge "Telekoma", te da sumnjaju da je za kvar odgovoran Đurišić.

Protesti porodice Đurišić zbog nešto više od 1.000 kvadrata u Jerevanskoj ulici traju još od kraja prošle godine. U nekoliko navrata, po više sati nije bilo moguće saobraćati Jerevanskom, a zatim su je Đurišići potpuno blokirali na skoro dva mjeseca.

Tokom blokade prekinuti su telekomunikacioni kablovi, a na spornoj površini je došlo i do kvara na kanalizacionoj mreži, zbog čega su se fekalije izlivale na ulicu.

Nakon što su Đurišići spriječili ekipe "Vodovoda" da saniraju kvar Osnovni sud je donio odluku o privremenom udaljavanju porodice sa ulice.

U listu nepokretnosti navedeno je da je zemljište svojina Vanje Đurišića, što Glavni grad osporava, zbog čega je sudski proces u toku.

Bonus video: