Mulić i Vučinović u Nikšiću: Vlada će pružiti pomoć koliko bude u mogućnosti

Predsjednik Opštine Veselin Grbović je kazao da je 47 objekata bilo zahvaćeno vodom i da će lokalna uprava pokusati da što više ublazi posljedice nevremena
2575 pregleda 2 komentar(a)
Komisija će na lokalnom nivou  uraditi procjenu štete, Foto: Svetlana Mandić
Komisija će na lokalnom nivou uraditi procjenu štete, Foto: Svetlana Mandić

Ono što smo danas vidjeli na terenu je veliko svjedočanstvo da je ovdje bila velika i teška borba između čovjeka i prirode, kazao je direktor Direktirata za vanredne situacije, Mirsad Mulić, prilikom obilaska nikšisćkih prigradskih naselja koja su prethodnih dana bila pogođena nevremenom.

Kako je kazao, vidjeli su da je situacija bila složena i teška, na momente kritična i dramatična, ali bez tragičnih posljedica.

Podsjetio je da je Direktorat poslao čamac i ljudstvo i da su sinhronizovano djelovale službe na lokalnom i državnom nivou.

U Broćancu nivo vode i dalje raste, tako da će situaciju pratiti kako u tom, tako i u ostalim naseljima.

Ministarka bez portfelja i predsjednica Komisije za elementarne nepogode, Marija Vučinović, je kazala da će komisija na lokalnom nivou uraditi procjenu štete, a Vlada će pruziti pomoć koliko bude u mogućnosti.

"Očekujemo da će to biti brzo, a vidjećemo u kojoj formi će zo biti. Da li će biti u formi pojedinačnih zahtjeva ili odlukom Vlade da se pomogne samoj Opštini", kazala je Vučinić.

Predsjednik Opštine Veselin Grbović je kazao da je 47 objekata bilo zahvaćeno vodom i da će lokalna uprava pokusati da što više ublazi posljedice nevremena.

Bonus video: