MUP Crne Gore nema ni gume za airtractore

Dva hrvatska “Canadair-a” dejestvovala su bez prestanka skoro tri sata danas poslijepodne
253 pregleda 33 komentar(a)
Tivat gašenje, Foto: Čitalac "Vijesti"
Tivat gašenje, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 20.07.2017. 18:57h

Vlada Republike Hrvatske održala je u četvrtak i telefonsku sjednicu na kojoj je donijela Odluku o upotrebi Oružanih snaga Republike Hrvatske radi pružanja humanitarne pomoći Crnoj Gori, a naređeno je i upućivanje i šest pripadnika Oružanih snaga RH te isporuka dodatne opreme, guma za protivpožarni avion tipa Airtractor Crnoj Gori.

Pogledajte: Hrvatski kanaderi gase vatru na Luštici >>>

Zahtjev za pružanje humanitarne pomoći uputio je Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje u Republici Hrvatskoj – saopšteno je poslijepodne iz Vlade Hrvatske.

Pripadnici Protivpožarne eskadrile Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane sa dva protivpožarna aviona tipa Canadair CL-415 upućeni su u Crnu Goru, na požarište poluostrva Luštica, na ispomoć kod gašenja požara, temeljem Odluke Vlade Republike Hrvatske – preciziralo je hrvatsko Ministarstvo odbrane.

Navodi se da je saglasnost na angažovanje pripadnika Hrvatske vojske na podrzlju Crne Gore dala i hrvatska predsjednica, Kolinda Grabar Kitarović.

Dva hrvatska “Canadair-a” dejestvovala su bez prestanka skoro tri sata danas poslijepodne pokazavši izuzetnu efikasnost u suzbijanju poćžara, jer su u prosjeku na svakih pet minuta, na požaripte bacali “vodene bombe” od preko pet tona morske vode koju su u svoje tankove kupili glisirajući po moru u reonu Tivatskog zaliva i Kumborskog tjesnaca.

Bonus video: