MVPEI o izjavi Brkovića: Lukšić dao Mićunoviću saglasnost za računare

Ova odluka je uslovljena činjenicom da se susjedna Srbija suočava sa posljedicama katrastofalnih poplava
0 komentar(a)
Mvpei, Foto: Luka Zeković
Mvpei, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.07.2014. 09:53h

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI) oglasilo se juče povodom teksta pod naslovom "Mićunovićeva farsa u Beogradu" i izjave književnika Jevrema Brkovića.

"Ambasada Crne Gore u Srbiji je, uz podršku partnera i sponzora, a uz saglasnost MVPEI, prikupljena sredstva za organizaciju 13. jula - Dana državnosti Crne Gore donirala u vidu opreme obrenovačkoj biblioteci kojoj je računarska oprema uništena u nedavnim poplavama. Ova odluka je uslovljena činjenicom da se susjedna Srbija suočava sa posljedicama katrastofalnih poplava, u kojima su stradali mnogi infrastrukturni i kulturni objekti, među kojima je i svjetska kulturna baština, kojoj pripada obrenovačka biblioteka. Podsjećamo da je činu predaje donacije prisustvovao ministar kulture i informisanja Srbije Ivan Tasovac, kao i predstavnici Opštine Beograd koji su se tom prilikom zahvalili Vladi Crne Gore na nesebičnoj podršci i pomoći", navodi se u saopštenju.

MVPEI je podsjetio da su dvije vlade potpisale Sporazum o recipročnoj razmjeni objekata za smještaj DKP-a čime će, nakon adaptacije oba prostora, biti riješeno pitanje smještaja DKP-a obje države .

Bonus video: