Na Akademiji znanja ne znaju kad će plate

Zaposleni kažu da su dovodeni na rub egzistencije, jer su mnogi od njih podstanari, kreditno zaduženi...
123 pregleda 13 komentar(a)
Akademija znanja Budva, Foto: Akademijaznanja.me
Akademija znanja Budva, Foto: Akademijaznanja.me
Ažurirano: 15.10.2016. 19:57h

Zaposleni u budvanskom preduzeću Akademija znanja, zatražili su od Opštine da im što prije isplati zaostalih pet zarada i riješi problem u kome se našla ta institucija.

Akademija gazduje zgradom u kojoj se nalaze fakulteti i biblioteka.

Zaposleni kažu da su dovodeni na rub egzistencije, jer su mnogi od njih podstanari, kreditno zaduženi...

"Prinuđeni smo da medijskim putem skrenemo pažnju na tešku situaciju u kojem se nalazimo. Akademija znanja Budva je izgrađena, osnovana i otvorena 2009. godine od strane Opštine Budva sa vizijom da prijestonica turizma u budućnosti obogati ponudu kroz sasvim novu dimenziju - visoko obrazovanje. Registrovana je kao društvo sa ograničenom odgovornošću za djelatnost - iznajmljivanje i upravljanje vlastitim prostorima. Činjenica da je naš grad pored turističkog, zahvaljujući ovoj ustanovi, postao i univerzitetski centar imponovala je mnogima i često je korišćena u svrhu promovisanja jedne izuzetno važne konotacije i ponude našeg grada. Suvišno je govoriti koliko za građane Budve znači postojanje jedne ovakve ustanove sa gradskom bibliotekom, nekoliko fakulteta, školom stranih jezika, amfiteatrima u kojima se održavaju svi događaji od javnog interesa", piše u saopštenju koje su zaposleni dostavili redakciji “Vijesti”.

Oni su upozorili da je uprkos svemu, dozvoljeno da dug prema zaposlenima poraste “do mjere koju više nije moguće tolerisati”.

“Uz zajedničke napore sa izvršnim direktorom, pokušali smo naći način da riješimo finansijsku situaciju u kojoj se već dugo nalazimo, ali rezultata nije bilo. Pet zaostalih neto zarada kao i neuplaćeni porezi i dorinosi na lične dohotke za posljednjih 12 mjeseci, kao i neuspjeli pokušaji dogovora sa Odborom direktora i Opštinom Budva na prevazilaženju problema, natjerali su zaposlene Akademije znanja da se javno oglase. Kako su se dugovanja gomilala, a dani prolazili bez naznake da Odbor direktora pokušava da riješi finansijsko stanje u kojem se Akademija znanja nalazi obratili smo se i predsjedniku Opštine Budva. Kako do danas nismo dobili pomoć od predsjednika Opštine, odlučili smo se da javno apelujemo na Opštinu Budva da preduzmu sve neophodne radnje za rješenje ovog problema. I poslodavac i osnivač moraju da prihvate jednostavnu činjenicu da zaposleni rade kako bi primali zaradu od koje žive. Ovim putem još jednom apelujemo na Opštinu Budva kao osnivača, da najozbiljnije pristupi rješavanju problema zaposlenih i ispuni čvrsto data obećanja. Bićmo istrajni u borbi za naša prava”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: