Na brdu kod Podgorice gradiće naselje po uzoru iz Evrope

„Riječ je o nepristupačnom i brdovitom terenu, plan je da ove godine radimo na infrastrukturi na jednom dijelu lokacije”
375 pregleda 9 komentar(a)
bro Mihnje, Foto: Filip Roganović
bro Mihnje, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 07.02.2018. 18:59h

Kompanija „Čelebić”, planira na brdu Mihinje u Farmacima kod Podgorice da sagradi selo individualnog stanovanja po ugledu na slična u razvijenim djelovima Evrope, saopšteno je „Vijestima” iz firme čiji je vlasnik Tomislav Čelebić.

„Čelebić” je od Vlade dobio tri parcele državnog zemljišta od 170 hiljada kvadrata prošlog četvrtka, registrovane u katastru kao pašnjak, a za njih je ponudio pet poslovnih prostora, tri u vlasništvu te kompanije, a dva firme „Veletex”.

„Kompanija 'Čelebić' odlučila je da dokompletira dvije urbanističke parcele na brdu zvanom Mihinje. S obzirom na to da je riječ o nepristupačnom i brdovitom terenu, plan je da u ovoj godini radimo na izradi infrastrukture na jednom dijelu lokacije”, saopšteno je iz “Čelebića”.

Nakon uknjižbe imovine, naveli su, započeće razradu mogućih rješenja koja će nakon usvajanja i prezentovati javnosti.

„Ideja je da sagradimo selo individualnog stanovanja po ugledu na slična u razvijenim djelovima Evrope. Riječ je o razrađenom konceptu stanovanja u maksimalno prirodnom okruženju sa dostupnim sadržajima koji upotpunjuju ovakav stil života (igrališta, šetališta, zelenilo i sl...). Dakle, u pitanju je dugoročni projekat i značajno investiranje u infrastrukturu i objekte”, istakli su iz kompanije.

U zamjenu za parcele, kako su objasnili, ponudili su 660 kvadratnih metara uređenog prostora sa opremom u stambeno-poslovnoj zgradi kod Osnovnog suda i obavezali se da doplate 150 000 eura.

Zemljište na Mihinji je procijenjeno na 990 hiljada, a poslovni prostori vrijedni su 840.000 eura, pa je kvadrat “Čelebića” koštao na 5,8 eura.

Bonus video: