Na čelu UBNOR-a u Tivtu aktivista DPS

Iako su se rukovodioci te organizacije pohvalili dobrom saradnjom sa sredstvima informisanja, mediji nijesu bili pozvani na skupštinu UBNOR-a i antifašista Tivta
112 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.10.2011. 19:20h

Na vanrednoj skupštini Udruženja boraca NOR-a i antifašista Tivta za novog predsjednika te organizacije izabran je Dragiša Ćosović, a za potpredsjednika Slobo Vujović.

Izabran je opštinski i nadzorni odbor, a usvojen je i novi statut udruženja koje je, zapravo, nekadašnji tivatski opštinski odbor SUBNOR-a.

Iako u Tivtu ima još živih partizana - odlikovanih veterana Drugog svjetskog rata, oni su se zbog poodmaklih godina i narušenog zdravlja povukli u drugi plan, pa je tako na čelno mjesto nekadašnjeg OO SUBNOR-a Tivat sada zasjeo dugogodišnji sekretar OO DPS Tivta, nekadašnji odbornik i predani aktivista te partije, Pljevljak Dragiša Ćosović.

Zanimljivo je da, iako su se rukovodioci te organizacije pohvalili "dobrom saradnjom sa sredstvima informisanja", mediji nijesu bili pozvani na skupštinu UBNOR-a i antifašista Tivta.

Stoga je široj javnosti ostalo nepoznato šta dugogodišnjeg aktivistu DPS-a Dragišu Ćosovića, rođenog dosta nakon završetka Drugog svjetskog rata, preporučilo da upravo on predsjedava organizacijom koja okuplja veterane iz 1941 - 1945. godine.

U svakom slučaju, nakon takvog ishoda skupštine, može se konstatovati da DPS, pored Udruženja pčelara "Pelin", sada vodi još jednu značajnu tivatsku NVO.

Inače, iz tivatskog odbora UBNOR-a i antifašista saopšteno je da su u radu njihove skupštine učestvovali, u ime Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore potpredsjednik Saveza, profesor Lubo Sekulić, i članovi glavnog odbora Ćetko Radonjić i Vojo Raičević.

U ime Opštine Tivat, učesnike je pozdravio Krsto Petrović, predsjednik Skupštine opštine.

Usvajajući izvještaj o radu, koji je podnio v.d. predsjednika Milovan Sekulić, članovi skupštine su pohvalili rad bivšeg rukovodstva Udruženja, predvođenog prvoborcem i penzionisanim pukovnikom JNA Dragorom Radunovićem, koji se sa funkcija u junu povukao iz zdravstvenih razloga.

Bonus video: