Na Cetinju kršten potomak dinastije Petrović

Sveštenik Gojko Perović kazao je da je u okviru liturgije mitropolit Amfilohije uručio orden Njegošev lik porodici Mandić iz Kolašina, koja ima 11 djece
171 pregleda 6 komentar(a)
cetinjski manastir, Foto: Boris Pejović
cetinjski manastir, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.11.2014. 20:42h

U okviru Svete arhijerijske liturgije u Cetinjskom manastiru, održane juče povodom Lučindana, i dana Sv. Petra Cetinjskog kršteno je petoro ljudi, od kojih najmlađi Sava Petrović Njegoš, sin Gavrila Mirkovog Petrovića i potomak dinastije.

Sveštenik Gojko Perović kazao je da je u okviru liturgije mitropolit Amfilohije uručio orden Njegošev lik porodici Mandić iz Kolašina, koja ima 11 djece.

"Na ovaj način pokazali smo još jednom da crkva upućuje na ljubav i produžetak života", istakao je Perović.

Sveštenik je naglasio da je juče rukotvoren teolog iz Bara Marjan Petkovski i nastupio crkveni hor iz Bara.

Kazao je da su svečanom ručku u trpezariji Bogoslovije prisustvovali predstavnici sestrinskih bogoslovija iz Prizrena, Foče, Beograda, Sremskih Karlovaca i Kragujevca, ambasadori Ruske Federacije i BIH, kao i sveštenici i vjernici iz Skadra, na čelu sa sveštenicima Aleksandrom i Nikolom Petroni.

Povodom Lučindana i dana Svetog Petra Cetinjskog, sinoć je organizovana i svečana akademija u Kripti Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Dan Svetog Petra Cetinjskog, obilježava se u Crnoj Gori od 1834. godine, kada je Petar I na inicijativu nasljednika Petra II Njegoša prograšen za sveca.

Bonus video: