Na Mašinskom fakultetu mjesta za 180 brucoša

“Naš odgovor je da za studente koji su posvećeni, redovno dolaze na predavanja i vježbe i uče nema nikakvih problema, što je potvrdila i dosadašnja praksa. Ko se jednom zaljubi u mašinstvo to ga drži čitavog života“, kazao je Karadžić
388 pregleda 0 komentar(a)
Očekuju da sva mjesta budu popunjena u prvom upisnom roku, Foto: Ucg.ac.me
Očekuju da sva mjesta budu popunjena u prvom upisnom roku, Foto: Ucg.ac.me

Na Mašinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore (UCG) ove godine predloženo je 100 mjesta za upis brucoša na studijskom programu Mašinstvo i 80 na programu Drumski saobraćaj, saopšteno je iz UCG.

Prodekan za nastavu Mašinskog fakulteta UCG Uroš Karadžić kazao je da ove godine vlada ogromno interesovanje za tu obrazovnu instituciju, tako da očekuje da sva mjesta budu popunjena već u prvom upisnom roku.

On je naveo da taj fakultet mogu da upišu svršeni gimnazijalci i učenici srednjih tehničkih škola i dodao da postoji mogućnost upisa polaganjem diferencijalnog ispita, u kojem se polažu matematika i fizika, odnosno predmeti koji se boduju prilikom upisa.

Kako je naveo Karadžić, najčešće pitanje koje dobiju od srednjoškolaca je da li je Mašinski fakultet težak i koliko je zahtijevna matematika.

“Naš odgovor je da za studente koji su posvećeni, redovno dolaze na predavanja i vježbe i uče nema nikakvih problema, što je potvrdila i dosadašnja praksa. Ko se jednom zaljubi u mašinstvo to ga drži čitavog života“, kazao je on.

Govoreći o nastavnim metodama, Karadžić je naveo da studenti imaju priliku da rade sa odličnim profesorima, da su sve učionice opremljene interaktivnim tablama, a većina njih i kompjuterskom opremom.

Studenti, kako je dodao, mogu učestvovati u programima razmjene.

Prema riječima Karadžića, to studentima donosi nova iskustva i novosti iz realizacije nastave na inostranim fakultetima, koja najčešće mogu da implementiraju u dijelu laboratorijske nastave.

Bonus video: