Na promociju Budve potrošiće se milion eura

Najviše novca biće utrošeno na četiri tradicionalne manifestacije - Budvansko ljeto, karneval, Petrovačku noć i organizovanje dočeka Nove godine
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.03.2012. 17:24h

Na promociju ponude metropole turizma, kao i organizovanje brojnih kulturno-zabavnih i sportskih manifestacija, Turistička organizacija Budva potrošiće ove godine milion eura, što su dvije trećine ukupnog budžeta sa kojim raspolaže najjača lokalna turistička organizacija u Crnoj Gori.

To se navodi u finansijskom izvještaju, kao i planu i programu rada Tutističke organizacije, koji je usvojen na godišnjoj skupštini TO Budva.

Turistička organizacija ove godine očekuje da će se u njenu kasu sliti 1.650.000 eura i to, kako je rekla direktorka TO Budva, Jelena Rađenović, od boravišne takse očekuju primitak od 1.000.000, od članskog doprinosa 200.000, od turističke takse 250.000, a ostalo od sponzorstva i naplata nenaplaćenih potraživanja.

Najviše novca biće utrošeno na četiri tradicionalne manifestacije - Budvansko ljeto, karneval, Petrovačku noć i organizovanje dočeka Nove godine.

“Svake godine, sve ubjedljivije, organizacija tradicionalnih i drugih zabavnih i sportskih manifestacija, kao jedan od najatraktivnijih načina promocije, na kvalitetan način utvrđuje identitet Budve kao mediteranskog grada i daje lidersku poziciju naše opštine u zemlji i regionu kada je turistička ponuda u pitanju. Takođe, treba pomenuti da je cjelogodišnja organizacija različitih tipova dešavanja od ogromnog značaja i ima veliki udio u ostvarenju ciljeva i pozitivnih rezultata kompletne turističke privrede naše opštine. Istim trendom i intenzitetom, za 2012. godinu, Turistička organizacija je predvidjela realizaciju tradicionalnih festivala i manifestacija, te organizaciju novih programa, kako bi u narednoj godini ostvarili najbolje rezultate”, kazala je Rađenovićeva.

Najviše novca biće utrošeno na četiri tradicionalne manifestacije - Budvansko ljeto, karneval, Petrovačku noć i organizovanje dočeka Nove godine

"Da nam Budva bude bolja, ljepša"

Ona je dodala da su aktivnosti TO brojne i raznovrsne, a sve uvijek sa istim ciljem - „da nam Budva bude još bolja, ljepša, prepoznatljiva po uvijek interesantnim ljudima i događajima i sve poznatija u najširem međunarodnom kontekstu“.

“TO planira da u ovoj godini nastavi sveobuhvatnu promociju turističke regije budvanske opštine istovremeno sa adekvatnim aktivnostima u cilju jačanja već izgrađenog imidža Budve - destinacije sa prepoznatljivim, visokokvalitetnim turističkim proizvodom u Crnoj Gori, mediteranskog grada bogatog muzičkim, kulturnim, sportskim i ostalim programima i prvakom u organizovanju prestižnih manifestacija”, istakla je Rađenovićeva.

Sajmovi turizma su, kako je rekla, jedan od važnijih vidova promocije opštine u zemlji i inostranstvu.

“Ove godine TO će ponudu Budve predstaviti na 23 sajma i berze turizma u regionu i Evropi. Planiramo i da predstavimo ponudu naše opštine i u zemljama koje nemaju dovoljno informacija o našoj ponudi, odnosno sa čijeg tržišta ne ostvarujemo značajan turistički promet”, kazala je Rađenovićeva.

WI-FI zona ispred Starog grada

U cilju unapređenja sistema prijave boravka, TO planira dodatno usavršavanje postojećeg softvera za prijavu boravka turista na info-turističkim punktovima širom opštine, čime će gosti imati mogućnost da na jedan savremen način, brzo i kvalitetno, dobiju tu uslugu, dok će, na drugoj strani, i legalni izdavaoci smještaja značajno unaprijediti proces rada korišćenjem tog servisa.

“Takođe, planiramo da obezbijedimo besplatan protok interneta, takozvanu WI-FI zonu, na prostoru Trga slikara, ispred Starog grada. Postavkom tri do pet ormarića sa telekomunikacionom i internet opremom bio bi pokriven prostor ispred Starog grada, od glavnog ulaza, pa sve do Lučke kapetanije. Takođe, dobar dio Starog grada bi mogao da koristi ovaj internet. Mrežna infrastruktura i njene pristupne tačke koristiće se za realizaciju ovog sistema Wi-Fi bežične internet konekcije, a omogućiće širenje signala na površini radijusa do 200 metara”, kazala je Rađenovićeva.

Bonus video: