Na prostoru bivšeg jalovišta u Mojkovcu posađeno 11 sadanica, na Komovima oko 1.000

Prema riječima predsjednika Opštine Ranka Mišnića, akcija je nastavak posla, koji u mojkovačkoj lokalnoj upravi svakonevno rade
1587 pregleda 0 komentar(a)
Danas u Mojkovcu, Foto: Opština Mojkovac
Danas u Mojkovcu, Foto: Opština Mojkovac
Ažurirano: 20.09.2019. 16:40h

Akcijom „Nek' gora zazeleni“ koju su inicirali Zajednica Opština Crne Gore i Generalni Sekretarijat Vlade Crne Gore, a uz podršku Agencije za zaštitu životne sredine, i u Mojkovcu, Kolašinu i Andrijevici obilježena 28 godišnjica proglašenja Crne Gore ekološkom državom. U mojkovačkoj sportsko rekereativnoj zoni, na prostoru bivšeg jalovišta, posađeno je 11 sadanica ražličitog drveća, a na Štavnoj na Komovima oko 1.000.

Akciju su u Mojovcu realizovali predstavnici lokalne uprave, đaci i zaposleni u predužeću Komunalne usluge „Gradac“.

,,Pored privilegija koje imamo živeći u zemlji “divlje ljepote”, moramo naglasiti i odgovornost koju imamo. Prema tome, pozivajući se na „Deklaraciju o ekološkoj državi Crnoj Gori“, te imajući u vidu da svako od nas nosi dio te odgovornosti, koristim ovu priliku danas da apelujem i na građane, da zajedničkim doprinosom, gradimo ekološki identitet Crne Gore, kao i kulturu, prije svega poštovanja, pa onda i očuvanja i unapređenja njenih prirodnih vrijednosti. Današnja akcija neka bude primjer i dalji doprinos tom konceptu”, kazao je direktor Agenicije za zaštitu životne sredine Nikola Medenica.

Prema riječima predsjednika Opštine Ranka Mišnića, akcija je nastavak posla, koji u mojkovačkoj lokalnoj upravi svakonevno rade. On je podsjetio da je današnja sportska zona u tom gradu nekada bila a crna ekološka tačka sjevera Crne Gore.

Mišnić je, zajedno sa gradonačelnikom pobratimskog grada Belišća iz Hrvatske Dinkom Burićem, na toj lokaciji posadio drvo prijateljstva.

Predstavnici lokalnih uprava Andrijevice i Kolašina, zajedno sa aktivistima NVO Natura i osnovcima i srednješkolcima iz oba grada posadili su 1.000 sadnica na lokaciji Štavna na Komovima.

„Ovo je nastavak saradnje ekologa i oba grada. Sve sadnice , koje smo danas posadili, uz pomoć učenika andrijavačke i kolašinske onovne i srednje škole, obežbijedila je kolašinska radna jedinica Uprave za šume", rekli su u NVO Natura.

Bonus video: