Na prostoru Orlovog krša zasađeno 200 stabala

Organizatori navode da je sa namjerom zasađeno baš 200 stabala - jer simbolično ukazuje na najznačajniji ovogodišnji jubilej, dva stoljeća od rođenja Petra II Petrovića Njegoša
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.05.2013. 12:56h

Na prostoru Orlovog krša zasađeno je 200 stabala, u organizaciji Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave, a u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem Cetinje i NVO "Zvijezda".

Uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima, učešće u akciji uzele su brojne organizacije i građani, među kojima i predstavnici gradske uprave, predvođeni gradonačelnikom Aleksandrom Bogdanovićem, učenici i nastavni kadar Osnovne škole "Lovćenski partizanski odred", članovi Izviđačkog odreda "Gojko Kruška", predstavnici organizacije veterana i drugi građani.

Organizatori navode da je sa namjerom zasađeno baš 200 stabala - jer simbolično ukazuje na najznačajniji ovogodišnji jubilej, vezan za obilježavanje dva stoljeća od rođenja Petra II Petrovića Njegoša.

Bogdanović je čestitao organizatorima na ovoj akciji i najavio da će Prijestonica Cetinje u budućem periodu organizovati niz sličnih akcija.

"Jedan takav događaj upriličićemo početkom avgusta, u sklopu festivala "Cucka jeka" u Kobiljem dolu, ali i u Rijeci Crnojevića", kazao je Bogdanović.

Tokom ovog događaja, na Ljetnjoj pozornici upriličena je i tradicionalna manifestacija "Dani kopriva".

Tom prilikom, učenici OŠ "Lovćenski partizanski odred" sa Cetinja i OŠ "Savo Pejanović" iz Podgorice priredili su izložbu herbarijuma i likovnih radova, a nagrade najboljima dodijelio je gradonačelnik Bogdanović.

Prateći dio manifestacije bila je i izložba ljekovitog bilja i šumskih plodova, a u umjetničkom dijelu događaja nastupili su ansambl tivatskih veterana "Vazda mladi" i učenica OŠ "Lovćenski partizanski odred" Ana Petrović.

Galerija

Bonus video: