Na pružnom prelazu Zagorič i dalje isto: Voz prolazi, a rampa podignuta

Čitaoci "Vijesti" su istakli da se jedan vozač jedva zaustavio prije pružnog prelaza kada je vidio da nailazi voz
6 komentar(a)
Pružni prelaz, Zagorič, Foto: Čitalac "Vijesti"
Pružni prelaz, Zagorič, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 10.11.2016. 08:14h

Pružni prelaz u Zagoriču kod groblja, ne radi od 26. oktobra, a nadležni iz Željezničke infrastrukture Crne Gore (ŽICG), nadaju se da će biti popravljen u narednih nekoliko dana.

Nekoliko čitalaca „Vijesti” juče se požalilo da mašinovođa nije zaustavio voz ili signalizirao da se približava prelazu.

Istakli su da se jedan vozač jedva zaustavio prije pružnog prelaza kada je vidio da nailazi voz.

Međutim iz ŽICG, su naveli da u slučajevima kad je putni prelaz u kvaru bezbjednost učesnika u saobraćaju nije ugrožena, jer se mašinovođi ispostavlja saopštenje u pisanoj formi, odnosno nalog, koji ga obavezuje na zaustavljanje voza ispred putnog prelaza.

“Kada se mašinovođa uvjeri da je putni prelaz slobodan nakon toga nastavlja vožnju”, saopštili su iz tog preduzeća.

Objasnili su da procedura za nabavku dijela, odnosno ispravljača, koji je neophodan za opravku putnog prelaza u Zagoriču je u toku.

“Putni prelazi koji u ovom trenutku nijesu u funkciji na teritoriji Podgorice su Morača i Bistrica. Takođe, za nabavku nedostajućih djelova za opravku tih putnih prelaza tenderska procedura je u toku”, saopštili su iz ŽICG.

Čitalac "Vijesti" je i prije šest poslao snimak na kome se vidi kako i dalje niko od nadležnih ne reaguje na opasnost koja se već prečesto ponavlja na istom mjestu.

Bonus video: