Na skijanje već od ove subote

Cijene na Savinom kuku kreću se u okvirima prošlogodišnjih. Jednodnevni ski pas košta 12, a dvodnevni dvadeset eura
305 pregleda 1 komentar(a)
Skijanje Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Skijanje Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 20.12.2017. 07:07h

Durmitorska skijališta Savin kuk i Javorovača počeće sa radom ove subote, saopštili su upravnik Turističkog centra „Dumitor“ Milutin Tomić i izvršni direktor Ski centra „Javorovača“ Vuk Popović. I na jednom i na drugom skijalištu završene su sve potrebne pripreme i završene administrativne procedure. Za razliku od nekoliko prethodnih godina ovog puta ski tereni će ljubitelje zimskih sportova dočekati sa obiljem prirodnog snijega koji je već pripremljen. Tokom jeseni obavljen je remont svih uspinjača i ski liftova, provjerena njihova tehnička ispravnost i dobijeni potrebni atesti.

Kada je u pitanju ski infrastruktura na Durmitoru i ove zime ponuda je ista.

“Prvog dana skijanje na Savinom kuku je za sve besplatno”, kaže upravnik skijališta Milutin Tomić i kao novinu u ponudi navodi avanturistički park u podnožju skijališta.

“U funkciji će biti dvije dvosjedne žičare, tri ski lifta i jedan dječiji ski lift, koji opslužuju oko pet kilometara skijaških staza namijenjenih za alpsko skijanje i snoubord. Raznovrsnost staza, od onih najtežih namijenjenih naprednim skijašima i onim koji teže ekstremnom skijanju pa do početnika i djece. Tu je i staza za hodanje na krpljama dužine 6,5 kilometara koja kroz šumovite predjele povezuje skijalište Savin kuk i Crno jezero, kao i staza za nordijsko skijanje u podnožju skijališta. Skijalište raspolaže i sa nacionalnim restoranom „Durmitorsko sijelo“, restoran „Montana“ i kafe bar „Kulina“. Radiće i škola skijanja. U ponudi je i iznajmljivanje ski opreme”, kaže Tomić.

Cijene na Savinom kuku kreću se u okvirima prošlogodišnjih. Jednodnevni ski pas košta 12, dvodnevni, koji važi za februar i mart 20 eura. Petodnevni ski pas košta 50 eura. Sedmodnevni tokom januara košta 70 eura a u naredna dva mjeseca deset eura manje. Desetodnevni ski pas u januaru košta 100 a u februaru i martu 80 eura. Poludnevni ski pas osam eura. Toliko iznosi cijena dječijeg ski pasa. Šest eura košta noćno skijanje, dok je cijena sezonskog ski pasa 150 eura.

Za domicilno stanovništvo sezonski ski pas košta 100 eura. Djeci iz opštine Žabljak, nacionalnoj ski reprezentaciji i pripadnicima Gorske službe spašavanja i ove sezone skijanje je besplatno.

Turistička vožnja žičarom košta sedam eura za odrasle a četiri za djecu. Usluge avanturističkog parka koštaju pet, odnosno sedam eura na dan zavisno od uzrasta djeteta.

Prigradsko skijalište Javorovača raspolaže sa dva ski lifta, jednim za odrasle, a jednim za djecu. Uprava će i ove sezone organizovati seriju ski kampova. Za sedam dana trajanja kampa kompletan aranžman sa smještajem i ishranom košta 275 eura po osobi.

Dnevni ski pas na manjem žabljačkom skijalištu košta osam, a za djecu pet eura. Pet eura je i cijena noćnog skijanja. I na Javorovači će raditi škola skijanja.

Prema tradiciji, sa otvaranjem sezone skijanja, na Žabljaku će početi i predsezonski seminar MASI.

Bonus video: