Na Vučju otvorena zimska sezona

Nakon oficijelnog dijela upriličena je degustacija tradicionalnih domaćih proizvoda sa Vučja
741 pregleda 3 komentar(a)
Vučje, Foto: Svetlana mandić
Vučje, Foto: Svetlana mandić
Ažurirano: 20.12.2018. 15:40h

U ski centru Vučje, dvadesetak kilometara od Nikšića, otvorena je zimska turistička sezona i za razliku od prethodnih godina sezonu su dočekale i sniježne ski staze.

„Posebno zadovoljstvo je projekat koji realizujemo, 'Domaći proizvodi sa Vučja', što je samo jedan od elemenata ukupnog projekta „Domaći ukusi“ koji se realizuje u Crnoj Gori a cilj je da na bolji način poveže sve ono što što jesu domaći proizvodi i sve ono što se proizvode u Crnoj Gori", kazala je direktorica Nacionalne turističke organizacije, Željka Radak Kukavičić, i za vikend najavila otvaranje zimske turističke sezone i u Kolašinu.

Damir Davidović, predstavnik Ministarstva održivog razvoja i turizma, smatra da će projekat „Domaći proizvodi s Vučja“ poboljšati „inače dobru ponudu pomenutog ski centra“, jer je, kako je kazao, poznato da turiste uvijek privuku gastronomski specijaliteti i domaći proizvodi kraja koji posjećuju.

„Aktivnost povezivanja poljoprivrede i turizma zaista je nešto čemu ćemo da damo poseban prioritet u našem radu. U svim modernim kuhinjama, svim razvijenim tržištima mnogo više se cijeni hrana koja je napravljena od domaćih proizvoda, koja je proizvedena na tom mjestu. Niko ne dolazi kod nas iz nekih drugih zemalja da pojede ono što ima prilike da pojede u svojoj zemlji ili kupi ono što ima prilike da kupi u svojoj zemlji“, kazao je Davidović.

Podsjetio je na rezultate u turizmu u godini koja je na izmaku i kazao da riječ rekord nije više novina.

Predsjednik Opštine Veselin Grbović izrazio je nadu da će Vučje raditi punim kapacitetima tokom cijele sezone.

Nakon oficijelnog dijela upriličena je degustacija tradicionalnih domaćih proizvoda sa Vučja.

U ski centru posjetiocima je na raspolaganju rekreativna staza dužine 1200 metara, dvije ciciban staze od po 120 metara i snowboar park sa skakaonicama. Žičara je kapaciteta 200 skijaša na sat, a u okviru centra posluje hotel sa tri zvjezdice.

Galerija

Bonus video: