Na Vučju spremni za zimsku sezonu: Fali samo snijeg

“Opština će maksimalno uraditi sve što je u njenoj moći da pomogne u odražavanju putne infrastrukture kako bi turisti mogli dolazilti na Vučje...”, kazao je Grbović
96 pregleda 6 komentar(a)
ski centar Vučje, Vučje, Foto: Svetlana Mandić
ski centar Vučje, Vučje, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 21.12.2016. 15:22h

U ski centru „Vučje“, koje je od Nikšića udaljeno dvadesetak kilometara, sve je spremno za zimsku turističku sezonu, ali i ove godine, kao i prethodne fali snijeg.

Prema riječima Vanje Tomašević, PR „Vučja“, smještajni kapaciteti za januar su popunjeni 80 odsto i već je preko 200 mališana prijavljeno za školu skijanja, a prijave stižu i za februar. Naravno, ukoliko ih snijeg ne iznevjeri.

„Što se tiče Snou dens festivala planirano je da se manifestacija održi sredinom februara, mada je to sve malo problematično najaviti jer ne znamo kada će biti snijega. Ono što možemo u ovom trenutku reći je da će manifestacija u sportskom dijelu imati tri discipline, da već sada ima preko 60 zainteresovanih takmičara i da ćemo se potruditi i da u revijalnom dijelu dovedemo zvučna imena iz svijeta muzike, filma i sporta”, kazala je Tomašević na konferenciji za novinare upriličenoj povodom otvaranja zimske sezone.

Ranko Jovović, direktor “Kom comerca”, kompanije u sklopu koje posluje “Vučje”, kazao je da se ta firma može pohvaliti dobrim rezultatima koji su ostvareni tokom ove godine.

“U prethodnoj godini, što se tiče Vučja imali smo 1.600 noćenja, a ove godine 4.400, zahvaljujući dobroj ljetnjoj sezoni na šta je uticala gradnja vjetro parka na Krnovu, pa smo imali stalne goste tokom čitave ljetnje sezone. Što se tiče ‘Onogošta’ on u ovoj godini već bilježi 8.600 noćenja, dok je hotel u Herceg Novom, ‘Lighthouse’, koji je isto u našoj kompaniji, imao 35 hiljada noćenja, što govori da smo ove godine, kao grupacija, prešli 50 hiljada noćenja”, pohvalio se Jovović.

Veselin Grbović, predsjednik opštine, kazao je da je Nikšić, zahvaljujući novom početku rada hotela “Onogošt” praktično ušao u turističku mapu Crne Gore i da je uvjeren da će gostiju biti sve više.

“Opština će maksimalno uraditi sve što je u njenoj moći da pomogne u odražavanju putne infrastrukture kako bi turisti mogli dolazilti na Vučje, kao i oko završetka akumulacije koju, nadam se, možemo uraditi za 15-20 narednih dana”, kazao je Grbović.

Ta akumulacija bi pomogla da ski centar “Vučje” u danima kada nema snijega isti obezbijedi topovima.

Željka Radak Kukavičić, direktorica Nacionalne turističke organizacije, kazala je da su ponudu ski centra “Vučje”, kao i ostalih zimskih centara predstavili u zemljama regiona kako bi privukli goste iz okruženja.

“Vučje je primjer kompanije porodičnog biznisa koji je uspio da tokom vremena podigne kapacitete i nivo kvaliteta usluga što ima za rezultat rast broja noćenja. Posebno je zadovoljstvo što je jedna domaća kompanija uspjela da ponudu Crne Gore poveže u jedinstveni turistički proizvod, što jeste jedan od naših strateških ciljeva”, kazala je Kukavičić.

Prema njenim riječima cijene u hotelima, tokom predstojeće zimske sezone, biće na nivou prošlogodišnjih, a takve će biti i na Vučju.

Bonus video: