Na Žabljak prispjelo oko 30 "oldtajmera"

Najatraktivniji automobil je Jaguar E tipe iz 1968. godine mađara Zoltana Tota čija vrijednost dostiže 100.000 eura.
108 pregleda 0 komentar(a)
Oldtajmeri, Foto: Obrad Pješivac
Oldtajmeri, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 05.07.2011. 13:07h

Na putu od Subotice do Tivta 35 vlasnika oldtajmera iz Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore prispjelo je na Žabljak, realizujući projekat dug 1.000 milja, koji organizuje Udruženje ljubitelja starih motornih vozila "Oldtajmer" iz Subotice.

Na prostoru ispred hotela "Bjelobor" upriličili su izložbu vremešnih ljubimaca a potom uživali raftingujući na bukovima Tare. Na Žabljaku su im se pridružile kolege iz Crne Gore.

Uprkos kiši, pažnju turista i mještana je privukla šarolikost vozila starih više decenija. Najatraktivniji automobil je Jaguar E tipe iz 1968. godine mađara Zoltana Tota čija vrijednost dostiže 100.000 eura.

Tu je i motocikl DKW sa pletenom prikolicom iz 1927. godine sa fabričkom farbom čiji je vlasnik Jovan Marković iz Subotice. Iz te klase je tri godine mlađi motocikl Thoma Rista Radulovića.

Direktor Udruženja Anton Kujundžić kaže da je većina vozila tehnički ispravna i učestvuje u javnom saobraćaju.

" iz Žabljaka novim putem idemo do Tivta, odatle do Kotora, grada pobratima Subotice. Vidjeće nas kroz Nikšić i Risan. U drevnom gradu dočekaće nas gradonačelnica Maja Ćatović. Iza zidina je ovakva izložba. Biće izleta po južnom Jadranu.

U Budvi ćemo se družiti sa simpatizerom a sada našim članom Krstom Niklanovićem", kazao je Kujundžić i zaključio da se nakon toga, kroz Bosnu i Hercegovinu, vraćaju u Suboticu.

Bonus video: