Na Žabljaku i Šavniku: Vjetar kida i betonske stubove

Mokar snijeg formirao je obledice na užadima koje su se padom temperature još više zaledile a pod udarima vjetra kidale provodnike ili lomile stubove, saopšteno je “Vijestima” u žabljačkoj Elektrodistribuciji
179 pregleda 0 komentar(a)
stubovi žabljak, Foto: Obrad Pješivac
stubovi žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 11.12.2017. 19:47h

Subotnje nevrijeme ostavilo je bez struje kompletne Šarance i veliki broj sela u šavničkoj opštini.

Blizu dvadeset metalnih, betonskih i drvenih stubova polomljeno je, a na bezbroj mjesta pokidani su provodnici.

Mokar snijeg formirao je obledice na užadima koje su se padom temperature još više zaledile a pod udarima vjetra kidale provodnike ili lomile stubove, saopšteno je “Vijestima” u žabljačkoj Elektrodistribuciji.

Ekipe iz te kompanije u subotu popodne otklonile su slične kvarove na dalekovodima Tepca i Borje, zbog čega su više sati potrošači u prigradskim naseljima i selima sjeverno i sjeveroistočno od Žabljaka bili bez struje.

Ekipe električara iz Žabljaka i Šavnika juče su pokušavali da otklone kvarove na dalekovodima Virak i Slatina.

Zbog tih kvarova struje nemaju u Vrtoč polju, koje je nenastanjeno ovih dana i Timaru sa okolinom gdje su se skoncentrisale ekipe električara.

Dalekovod od Provalije do tunela nevrijeme je bukvalno desetkovalo, pa je tunel Ivica neosvijetljen.

I pored toga što se radi o dalekovodu kojim gazduje Direkcija za saobraćaj, električari su najavili da će tokom dana “osvijetliti tunel” napajanjem sa trasfostanice u Grabovici.

Iz žabljačke distribucije kažu da je stihija polomila drvene stubove koji su postavljeni prije dvije godine.

Njihanju zbog udara vjetra provodnika opterećenih velikim količinama leda nijesu se oduprli ni metalni rešetkasti stubovi.

Stihija nije poštedjela ni 35 Kv dalekovod Žabljak - Njegovuđa zbog čega je stanovništvo Njegovuđe i svih sela u Šarancima od subote bez struje.

Kvar na ovom dalekovodu specijalizovane CESID-ove ekipe otklonile su juče oko podne.

Na taj način struju je dobila Njegovuđa.

Žabljački električari pregledaju mrežu prema selima u Šarancima kako bi se eventualni kvarovi otklonili i stanovništvo toga kraja dobilo struju

Bonus video: