Na Žabljaku novi snijeg, putevi ka selima neprohodni

Snijeg su spremno dočekali operateri i mehanizacija komunalnog preduzeća i prije svitanja očistili glavne gradske saobraćajnice
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2011. 13:37h

Posljednji snijeg, koji je u Žabljaku tokom noći premašio pola metra visine, najobilniji je ove zime. Padaje je i na obali Tare, pa je pored velikog mosta dostigao visinu ode oko 15 centimetara.

Spremno su ga dočekali operateri i mehanizacija komunalnog preduzeća i prije svitanja očistili glavne gradske saobraćajnice kako bi motorizovanim mještanima olakšali put do posla.

Poranili su i snjegočistači "Crnagoraputa" i dali doprinos normalnom odvijanju saobraćaja od mosta na Tari do Žabljaka, i dalje novom magistralom prema Šavniku, kao i prema skijalištu Savin kuk.

Za razliku od tog pravca, jutros se saobraćaj otežano odvijao od mosta prema Pljevljima, odnosno kanjonom prema Mojkovcu. Distributer štampe, vozač S pressa Stevo Nišavić kaže da za 12 godina svakodnevnog saobraćanja tim putem nikad nije bilo loše kao jutros.

"Jedva sam putovao jer je na putu bilo puno odrona, a preko njega oko 20 cm snijega. Od mosta prema Kosanici bilo je kamiona zaglavljenih u snijegu", kaže Nišavić, dodajući da je u povratku ipak sve bilo noralno, jer je kamion "Crnagoraputa" očistio put prema Mojkovcu.

Šef stacionara "Crnagoraputa" u Žabljaku Sveto Anđelić kaže da je na raščišćavanju puteva angažovana cjelokupna mehanizacija, kao i kamioni kooperanata i da je u takvim okolnostima bilo objektivnih kašnjenja.

Nevrijema nije pričinilo drugih šteta. U gradu sve funkcioniše normalno, ali su putevi prema selima neprohodni.

Galerija

Bonus video: