Na Žabljaku organizovano takmičenje u skijanju za najmlađe: Više od 70 učesnika

Tehničku organizaciju obavili su klubovi "Pahuljice" iz Nikšića i "Savik kuk" iz Žabljaka, a za dobro pripremljene staze potrudili su se zaposleni u TC "Durmitor"
235 pregleda 0 komentar(a)
Ski takmičenje, Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ski takmičenje, Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 28.01.2018. 14:54h

Više od 70 najmlađih skijaša iz crnogorskih klubova ali i i "Zlatara" iz Nove Varoši, od petka do nedjelje, učestvovali su na slalomskim i veleslalomskim trkama koje su vožene na stazama Savinog kuka na Žabljaku.

Organizovao ih je nacionalni Skijaški savez.

Tehničku organizaciju obavili su klubovi "Pahuljice" iz Nikšića i "Savik kuk" iz Žabljaka, a za dobro pripremljene staze potrudili su se zaposleni u TC "Durmitor" koje gazduje ovim skijalištem.

Jedna od dvije slalomska trke, ona koju je organizovao "Savin kuk" nosila je memorijalni predznak-sjećanje na Milisava-Mija Šarovića, istaknutog durmitorskog skijaša.

Sjećajne na Ratka-Raja Nikčevića imala je jedna veleslalomska trka koju je organizovao nikšićki klub "Pahuljice".

U dvije veleslalomske i jednoj slalomskoj trci, u konkurenciji mlađih cicibanki trijumfovala je Staša Bulatović iz kolašinske "Bjelasice".

Po jednu titulu među njenim vršnjacima u slalomu su osvojili Nina Bojović "Durmitor", Luka Grdinić "Bjelasica" i njegov klupski drug Đorđije Čogurić.

U konkurenciji starijih cicibanki po jednu titulu u veleslalomu osvojile su Danijela Medenica "Bjelasica" i Maja Šaponjić "Zlatar". Danijela je takođe bila pobjednik jednog, a Anastasija Vukasović iz nikšićkog "Javorka" drugog slalomskog takmičenja. Među njihovim vršnjacima dvostruki trijumf u veleslalomu ostvario je Branislav Peković "Bjelasica" a dvostruku pobjedu u slalomu odnio je Petar Kasom iz "Javorka".

Članici "Bjelasice" Anji Bulatović i Vladimiru Vukmiroviću "Javorak" pripale su sve četiri titule u konkurenciji djeca I.

Novovarošanka Saška Zečević "zlatna" je bila u oba veleslaloma u kategoriji djeca II.

Po jednu titulu osvojili su njeni vršnjaci Matija Bulatović "Bjelasica" i Nemanja Žarković "Savin kuk".

U toj konkurenciji po dvije slalomske pobjede ostvarili su Ivana Radović "Javorak" i Nemanja Žarković "Savin kuk".

Kolašinska "Bjelasica" ekipni je pobjednik sve četiri trke ovog takmičenja koje je proteklo u najboljem redu bez bilo kakvih incidenata ili povreda.

Bonus video: